Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Vegetarische Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ)

Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ) | It's a Food Life

Ik ruik het de laatste dagen regelmatig als ik rond etenstijd: it’s BBQ time! Dat is ook niet gek met dit prachtige weer. En daarom heb ik vandaag een heerlijk recept voor bij de BBQ: Marokkaanse aardappelsalade. Makkelijk te maken, met verschillende soorten groente (yay gezond!) en dankzij de kikkererwten, rozijnen en specerijen een exotisch mediterrane smaak.

Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ) | It's a Food Life



Deze salade voor bij de BBQ is makkelijk vooruit te maken. Zodat jij lekker in je hangmat kan relaxen wanneer de BBQ wordt aangestoken. Schenk jezelf een lekkere (virgin) cocktail in, zak onderuit en geniet!

Check voor meer BBQ inspiratie de volgende recepten:

4 van 1 stem
Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ) | It's a Food Life
Marokkaanse aardappelsalade (lekker voor bij de BBQ)
Voorbereiding
40 min
 

Een goedgevulde aardappelsalade met veel groentes en mediterrane smaken. Makkelijk te maken, gezond en heerlijk bij de BBQ. 

Gerecht: salade
Keuken: Mediterranean
Porties: 1 grote schaal
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 250 gram aardappelen
  • 240 gram kikkererwten uit blik (of 160 gram gedroogde en gekookte kikkererwten))
  • 3 eetlepels (koolzaad)olie
  • 1 grote ui
  • 2 grote wortels
  • 1 eetlepel verse gember
  • 2 rode paprika's
  • 35 gram rozijnen
  • handje pijnboompitten
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje peper & zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • verse peterselie ter granering
Zo maak je het
  1. Was de aardappelen en snijd in dobbelsteentjes. Doe de aardappelen in een pan en vul met water tot ze 2,5 cm onder water staan. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Als je ze makkelijk kan doorprikken met een vork zijn ze gaar. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom.

  2. Giet de kikkererwten af, spoel de kikkererwten uit blik eerst af. Snijd de gember fijn en de ui, paprika's en wortel grof. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, paprika's en gember een minuut of 5. 

  3. Voeg de kikkererwten, rozijnen en kruiden (behalve de verse peterselie) toe en bak een paar minuten tot het het geurig is. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

  4. Voeg alle ingrediënten bij de aardappelen en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat meer zout en peper toe naar smaak. 

Marokkaanse aardappelsalade (voor bij de BBQ) | It's a Food Life




Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere salade recepten op It’s a Food Life:
Watermeloen salade met feta en munt
Salade met raapsteeltjes en Ras el Hanout
Bietensalade met appel en feta

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Susan
    30 mei 2017 at 07:35

    4 sterren
    Ziet er lekker uit!

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      31 mei 2017 at 14:05

      Bedankt Susan! Het is een heerlijk recept 🙂

  • Reply
    Denise
    10 juni 2017 at 13:40

    Oh, wat ziet dat er héérlijk uit! Volgens mij is het tijd iets te gaan eten, want ik like elke food post. 😉

  • Reply
    Lieke Meijer
    2 juli 2018 at 17:33

    In de ingrediëntenlijst staan twee paprika’s maar in de bereiding kom ik die niet meer tegen!

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      5 juli 2018 at 11:33

      Ohjeej ik zie het! De paprika’s mag je meebakken met de wortels 🙂 Groetjes!

    Leave a Reply

    Recipe Rating