Ik was nooit echt gek op kip, vond het vaak een saai uitgedroogd stukje vlees. Maar de laatste jaren heb ik het verschil weten te proeven tussen goede kip en van die verschrikkelijke kilo-knaller kip. En daar zit een hoop verschil in! Laat de kippetjes dan nog eens een paar uur marineren in een heerlijke zelfgemaakte marinade en er is niks saais meer aan hoor! Bijvoorbeeld deze kipdrumsticks met Aziatische marinade, lekker voor naast een salade en perfect voor op de BBQ.
Goede kip smaakt sappig en mals en eigenlijk helemaal niet droog. Het probleem met de kip uit de supermarkt is dat je die vaker gaar stooft in plaats van knapperig bakt. Hoe dat komt? Omdat ze water toevoegen aan de kippetjes zodat ze mooier voller lijken en vooral zwaarder worden waardoor wij – de consument – meer moeten betalen. Is het je nog nooit opgevallen hoeveel water en uit je kip loopt als je die in de pan bakt? Heb je weleens echte goede kip van de slager of biologische kip vergeleken met de ‘gewone’ scharrelkip? Moet je doen. Je wilt NOOIT meer terug. Toegegeven, je betaald er (soms een hoop) meer voor maar dat is het zeker waard. Voor de smaak, voor de kip zelf en voor de aarde.
Recept voor kipdrumsticks met Aziatische marinade
Bereidingstijd: 10 minuten bereiding + 2 uur marineren + 25 minuten in de oven of op de BBQ!
Ingrediënten:
4 kip drumsticks
1 stengel citroengras
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 el honing
2 el vissaus
1 el koolzaadolie
1 tl chinese 5 spice kruiden
1 tl kurkuma
Zo maak je het:
Hak het citroengras, de sjalot, knoflook en laurierblad fijn en doe ik een schaaltje. Voeg de honing, vissaus, olie en kruiden toe en mix alles goed door elkaar. Smeer de kipdrumsticks goed in met de marinade, dek af met vershoudfolie en zet voor minstens twee uur in de koelkast.
In de oven: verwarm de oven op 175 °C. leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven.
Op de BBQ: spreekt eigenlijk voor zich toch? Leg de kippetjes op de BBQ en laat onder regelmatig keren mooi goudbruin en gaar worden.
Super lekker bij een salade en wat ovengebakken zoete aardappels met five spice kruiden!
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Ook lekker:
Gegrilde Zalm met Perzik en Grapefruit
Vega BBQ: Falafelspiesjes met kaas
2 Comments
Henny de Wit
1 juli 2016 at 15:23Hoi Laura,
Wat voor vissaus gebruik jij bij de kip met Aziatische marinade?
Laura
1 juli 2016 at 17:38Hoi Henny,
Ik gebruik gewoon de vissaus van de AH. Niet geheel troep- en suikervrij maar ik moet nog naar een betere opzoek. In principe zouden de ingrediënten niet anders moeten zijn dan: vis, zout en een klein beetje suiker.