Wist jij dat bloemkool, mosterd en blauwe kaas héél goed samengaan? Deze geroosterde bloemkool-mosterdsoep met zoete aardappel en blauwe kaas is een feestje voor de liefhebber van sterke smaken (ik!).
Soep alleen lekker in de winter? Ben je gek! Ik vind dat soep altijd kan, ook in de zomer. Echt.
Het azijn zorgt ervoor dat de soep niet te bitter wordt. Dat kan namelijk wel gebeuren met bloemkoolsoep. Mocht het nou nog steeds wat bitter zijn, voeg dan een schepje suiker toe. Niet teveel! Zoet neutraliseert bitter.

Een verwarmende soep, vol van smaak. Lekker als avondeten of voor bij de lunch.
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gele ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels Zaanse mosterd
- zout en peper
- blauwschimmelkaas
- geraspte oude kaas
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Hak de bloemkool en zoete aardappels in grove stukken en leg op een ingevette bakplaat. Pel de ui, hak in grove stukken en leg ook op de bakplaat. Leg de teentjes knoflook tussen de groenten, deze hoef je niet te pellen.
-
Verdeel wat olie over de groenten en bestrooi met peper en zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
-
Haal de groenten uit de oven, pel de knoflook en kieper alles in een soeppan. Voeg een eetlepel bloem toe en roer door de groenten.
-
Voeg de groentebouillon en azijn bij de groenten en breng aan de kook. Als de soep kookt haal je de pan van het vuur.
-
Pureer de soep en roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Proef de soep en kijk of de smaak goed is. Misschien wat extra mosterd of peper?
-
Serveer de soep met een beetje blauwschimmelkaas en/of geraspte oude kaas.
Meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Aspergesoep met bladerdeeg
Thaise kokossoep
Volg je It’s a Food Life al?
Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
1 Comment
Pia
14 juli 2017 at 11:42yummy, yummy! Looks delicious! :))…thank you for this recipe! 😉 Have a nice, lazy summerday 😉 and best wishes from kalterersee 😉 Pia <3