Recepten/ Salades & Soepen/ Vegetarisch

Geroosterde bloemkool-mosterdsoep

Geroosterde bloemkool-mosterdsoep | It's a Food Life

Wist jij dat bloemkool, mosterd en blauwe kaas héél goed samengaan? Deze geroosterde bloemkool-mosterdsoep met zoete aardappel en blauwe kaas is een feestje voor de liefhebber van sterke smaken (ik!).

Geroosterde bloemkool-mosterdsoep | It's a Food Life

Soep alleen lekker in de winter? Ben je gek! Ik vind dat soep altijd kan, ook in de zomer. Echt.

Het azijn zorgt ervoor dat de soep niet te bitter wordt. Dat kan namelijk wel gebeuren met bloemkoolsoep. Mocht het nou nog steeds wat bitter zijn, voeg dan een schepje suiker toe. Niet teveel! Zoet neutraliseert bitter.

Geroosterde bloemkool-mosterdsoep | It's a Food Life



Geroosterde bloemkool-mosterdsoep
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
35 min
 

Een verwarmende soep, vol van smaak. Lekker als avondeten of voor bij de lunch.

Porties: 4 kommen
Auteur: Laura | It's a Food Life
Ingrediënten
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • zout en peper
  • blauwschimmelkaas
  • geraspte oude kaas
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Hak de bloemkool en zoete aardappels in grove stukken en leg op een ingevette bakplaat. Pel de ui, hak in grove stukken en leg ook op de bakplaat. Leg de teentjes knoflook tussen de groenten, deze hoef je niet te pellen.

  3. Verdeel wat olie over de groenten en bestrooi met peper en zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.

  4. Haal de groenten uit de oven, pel de knoflook en kieper alles in een soeppan. Voeg een eetlepel bloem toe en roer door de groenten. 

  5. Voeg de groentebouillon en azijn bij de groenten en breng aan de kook. Als de soep kookt haal je de pan van het vuur.

  6. Pureer de soep en roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Proef de soep en kijk of de smaak goed is. Misschien wat extra mosterd of peper?

  7. Serveer de soep met een beetje blauwschimmelkaas en/of geraspte oude kaas.


 Meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Aspergesoep met bladerdeeg
Thaise kokossoep

Volg je It’s a Food Life al?

Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pia
    14 juli 2017 at 11:42

    yummy, yummy! Looks delicious! :))…thank you for this recipe! 😉 Have a nice, lazy summerday 😉 and best wishes from kalterersee 😉 Pia <3

  • Leave a Reply

    Recipe Rating