Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Eiwitrijke zwarte bonenbrownies

Eiwitrijke zwarte bonenbrownies | It's a Food Life

Brownies zonder suiker of bloem maar mét dadels en zwarte bonen. Ja je hoort het goed… zwarte bonenbrownies! En boy oh boy wat is dit lekker! Deze brownies zijn zeer eiwitrijk. Een heerlijk zoet tussendoortje.

Eiwitrijke zwarte bonenbrownies | It's a Food Life



Dit recept komt uit het kookboek FitChef. Heb je mijn review al gelezen? Het is echt een prachtig kookboek met mega veel eiwitrijke recepten. En dus ook het recept voor deze zwarte bonenbrownies. Super makkelijk te maken met minder dan 10 ingrediënten.

Eiwitrijke zwarte bonenbrownies | It's a Food Life



Eiwitrijke zwarte bonenbrownies
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 

Brownies zonder bloem en suiker maar mét zwarte bonen en dadels. Daardoor zijn ze rijk aan eiwitten en vezels.

Gerecht: Snack
Porties: 25 brownies
Auteur: Laura - It's a Food life
Ingrediënten
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram walnoten
  • 200 gram medjool dadels
  • 2 blikken zwarte bonen a 400 gram
  • 125 gram kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille bourbon
  • 2 el cacao
  • 50 ml sterke espressokoffie
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de kokosolie in een ovenvast schaaltje in de oven om alvast te smelten.

  2. Smelt de chocolade au bain marie: breng in een pannetje water aan de kook. Doe de stukjes chocolade in een kom die past op het pannetje. Laat de chocolade al roerend smelten.

  3. Hak de walnoten in een keukenmachine in grove stukjes. Doe ze over in een kommetje. Verwijder de pitten en maal de dadels in de keukenmachine fijn. Soms helpt het om de dadels al wat klein te snijden. Zet ook de dadels apart.

  4. Pureer de bonen in de keukenmachine.

  5. Doe de dadels opnieuw in de keukenmachine, voeg de kokosolie toe en pureer enkele minuten tot een crème. 

  6. Voeg de eieren bij de dadel crème. Voeg beetje bij beetje de bonenpuree en de chocolade toe en blijf pureren tot het goed gemengd is. Voeg de vanille, cacao en koffie toe en ook driekwart van de walnoten.

  7. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Verdeel de overige walnoten over het beslag. Bak de zwarte bonenbrownie 30 minuten in de oven.

  8. Laat de brownie afkoelen voordat je 'm in stukjes snijd. Deze brownie blijft 5 dagen goed in de koelkast maar je kan de stukjes ook invriezen!

Notities

Dit recept komt uit het kookboek FitChef.

Eiwitrijke zwarte bonenbrownies | It's a Food Life

♦ Je kan het boek kopen op FitChef.nl voor €37,95 ♦

Krijg jij ook geen genoeg van chocola? Probeer ook eens deze recepten:
Vegan chocolade fudge
Chocolade bliss balls
Zelfgemaakte chocolade granola

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer.

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    MamaPlaneet
    23 maart 2017 at 17:23

    Dat ziet er werkelijk overheerlijk uit. Ik sla het op. Dit ga ik binnenkort echt wel maken ?

  • Reply
    Kevin
    23 maart 2017 at 17:25

    Oeh dat ziet er goed uit! Gelijk toegevoegd aan mijn favorieten om zelf te maken 😉
    Xx

  • Reply
    Priscilla
    23 maart 2017 at 17:33

    Damn, deze brownies zien er heel erg smakelijk uit. Zwarte bonen en dadels zou niet mijn keus zijn om te gebruiken in een brownie recept maar na ’t zien van dit recept ben ik serieus nieuwsgierig geworden naar deze zoete snack. Misschien ga ik dit komend weekend wel maken.

  • Reply
    Neeltje | Thoughts in Style
    23 maart 2017 at 17:35

    Het ziet er zo lekker uit! Het is echt gek dat er bonen in zitten, want dat zie je dus helemaal niet aan de buitenkant haha. Ik ga deze zeker een keertje proberen! X

  • Reply
    Chantal
    23 maart 2017 at 18:15

    Hmmm Yummie dat ziet er goed uit! Ik denk dat ik dit gerecht ook kan maken. En dat wil wat zeggen. Ik ben namelijk geen keukenprinses. Hihi.

  • Reply
    Sandra
    23 maart 2017 at 18:30

    Yummie! Moet het echt kokosolie zijn? Of kan bijv zonnebloemolie ook?

  • Reply
    Joandi Loes Tholen
    24 maart 2017 at 00:27

    Mjammie dit ziet er zo lekker uit! Smaakt de kokos hard door? Want dat vind ik niet zo lekker uit.

  • Reply
    kim
    24 maart 2017 at 11:41

    Oooooohhhh nomnomnom! Ik zit met een knorrende maag achter de laptop nu haha! Ziet er echt onwijs lekker uit. Gaan op het lijstje van proberen!

  • Reply
    Judith | myfoodblog.nl
    28 maart 2017 at 22:47

    Ik heb een keer zwarte bonen chocolade pudding geprobeerd te maken. Was helaas geen succes dus sinds die tijd een beetje getraumatiseerd als het gaat om bakken met zwarte bonen ?…

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      30 maart 2017 at 18:41

      Haha ohjeej! Maar deze is écht aan te raden hoor Judith! Je proeft niks van de bonen;)

  • Reply
    Marian
    1 april 2017 at 10:52

    Hoi Laura, er staat; 1 tl vanille bourbon, is dat hetzelfde als vanillesuiker? Ik hoor het graag want t ziet er erg lekker uit

  • Leave a Reply

    Recipe Rating