Met dit warme weer is het belangrijk verkoeling te zoeken. Ik doe dat het liefste met ijs. IJs is nou eenmaal een levensbehoefte. Toch? Deze waterijsjes van meloen zijn makkelijk te maken met maar één ingredient (wat zou dat nou zijn…).

Zelf ijs maken
Je kan ‘roomijs’ heel makkelijk zelf maken met bevroren vruchten en eventueel yoghurt. Beiden in de blender en invriezen. Banaan werkt heel goed voor dit zogenoemde ‘nicecream’. Klik hier voor het recept van nicecream met groente en fruit.

Laatst probeerde ik wat anders: waterijsjes. Beter nog: watermeloen ijsjes. Super simpel te maken en een aanrader voor de zoetekauw. Ja, alle vezels zijn uit de ijsjes dus wat er overblijft is voornamelijk vruchtensuiker. Een piek in je bloedsuikerspiegel is dus zeker mogelijk. Maar eerlijk: who the f*ck cares?! Het zijn ijsjes! Enjoy!
Ook leuk om met je kids te maken!

Deze watermeloen ijsjes heb je in een handomdraai gemaakt. Ze zijn gezond en heerlijk zoet. Een perfecte traktatie in de zomer.
- 1/2 middelgrote watermeloen
-
Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes en doe in een blender. Blend tot sap. Zeef het watermeloensap met een zeef en vang het sap zonder vruchtvlees op in een kom. Verdeel het sap over 8 ijsvormpjes en zet in de vriezer. Na 1,5 uur zijn ze goed bevroren.
Volg It’s a Food Life op
Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest
Check ook deze lekkere recepten:
IJstaartje
Zelf vegan roomijs maken
Yoghurt en aardbei ijsjes
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
Dit blog bevat mogelijk affiliatie links. Lees de disclaimer voor meer informatie.
No Comments