Recepten/ Salades & Soepen/ Vegetarisch

Thaise kokossoep

Thaise kokossoep | It's a Food Life

Vandaag begint carnaval. En dat betekent dat we over vier dagen op het vliegtuig stappen. Vier dagen hossen, bier drinken en onze lieve vrienden knuffelen voordat we met de backpack op de rug vertrekken richting Zuid-Oost Azië. Ik mag dan wel van ‘boven de rivieren’ komen, maar ik ben behoorlijk ingeburgerd wat carnaval betreft.  Volop gaan we ieder jaar, vijf dagen knallen. Heerlijk vind ik het. Maar dit jaar dus maar vier dagen, misschien 3,5 – ik wil namelijk niet té brak in het vliegtuig zitten dinsdag. Deze Thaise kokossoep met lekker veel groente heb ik een week geleden gemaakt, om alvast in de stemming te komen.

Thaise kokossoep | It's a Food Life

Mijn neef en nicht kwamen met een Thaise soep aanzetten tijdens het jaarlijkse family dinner en als dit een voorbode is van wat wij gaan eten de komende weken tijdens onze reis dan ga ik akkoord. Lekker man! Dus toen ik een berg groente van Boerschappen kreeg voelde ik een Thais kokossoepje aankomen. De Groene Meisjes, je kent ze wel – en anders moet je ze echt even checken – hebben een lekker recept online staan voor een Thaise kokossoep. Dit recept is daarvan afgeleid. Echt een goed soepje hoor!

Thaise kokossoep | It's a Food LifeThaise kokossoep | It's a Food Life

Recept voor Thaise kokossoep

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Ingrediënten: 
400 ml kokosmelk (1 blik)
1 paksoi
een half bosje koriander
1 rode peper
1 prei
1 bakje champignons
1 bakje taugé
1 stengel citroengras
1 limoen
200 gram soba noodles
1 groentebouillonblokje
750 ml water
Eventueel sojasaus

Zo maak je het:
Breng de kokosmelk en het water met het groentebouillon blokje aan de kook. Snijd de stengel citroengras doormidden en voeg toe aan het water.

Snijd de rode peper in kleine ringetjes, en verwijder de zaadjes. Voeg de peper toe aan de bouillon. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd de champignons, het witte gedeelte van de prei en paksoi en voeg toe aan de soep.

Kook de soba noodles zoals aangegeven op de verpakking. Dus 10 minuten koken en daarna afgieten met koud water.

Snijd de koriander fijn en voeg toe aan de soep. Snijd ook het groene gedeelte van de paksoi en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog een paar minuutjes meekoken. Niet te lang want het is het lekkerst als de taugé en paksoi nog wat knapperig zijn.

Voeg een wat sojasaus toe. Verdeel de noodles over de soepkommen en giet hier de soep overheen. Garneer met koriander en limoen.

 Meer lekkere soep recepten? Probeer ook eens:
Italiaanse paddenstoelensoep met mascarpone
Aspergesoep met bladerdeeg
Afrikaanse pindasoep

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply