Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Zelf ijsjes maken: suikervrije yoghurt ijsjes met aardbei

zelf ijs maken aardbei yoghurt smoothie ijs

Dit warme weer vraagt om ijs, zelfgemaakte suiker- en troepvrije aardbei yoghurt ijsjes, om precies te zijn. Deze suikervrije yoghurt ijsjes zijn makkelijk te maken in een paar minuten tijd.

Zeuren over het weer

Yes we kunnen weer! Iets waar wij Nederlanders uitermate bedreven in zijn: zeuren over het weer. Ik hoorde gister twee vrouwen praten: ‘Ik kán niet meer, deze hitte! Ik ben er gewoon niet voor gemaakt!’, ‘Ik heb niet geslapen vannacht hoor! Veeeels te warm!’, ‘Het is ook gelijk zo benauwd hé! Dat heb je altijd in Nederland’. Terwijl we een week geleden nog armzalig uitkeken naar de zomer. Want ‘wanneer komt die zomer nou toch eens?’. Nou hier is ie dan, die zomer. Potdikkie we gaan tot ver boven de 30 graden.

Zelf ijsjes maken. Aardbei yoghurt ijs. It's a Food Life

Suikervrije yoghurt ijsjes

Ik ben een ijsjes fanaat. Het liefst eet ik elke dag ijs, of het nou winter is of zomer. En dat ijsje is dan vaak mijn quilty pleasure, want roomijs of snickerijs is nou eenmaal niet echt gezond. Geeft niets want genieten is ook belangrijk. Maar je kan heel makkelijk zelf ijsjes maken die gezond zijn! En dat is fijn is als je zelf je voedsel bereid; je weet wat voor een ingrediënten erin zitten. Geniet van je snickerijsje zonder schuldgevoel, maar probeer ook eens deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes. Dat maakt je lijf (en hoofd) blij!

zelf ijs maken aardbei yoghurt smoothie ijs

Eigenlijk is het een gezonde aardbei banaan smoothie in ijsvormpjes gegoten. Hoeveel je nodig hebt ligt aan je ijsvormpjes (die van mij heb ik bij de Xenos vandaan). Met onderstaande ingrediënten kon ik 6 vormpjes vullen van 60ml.

Recept voor suikervrije yoghurt ijsjes

Ingrediënten:
125 gram aarbeien
1 banaan
125ml yoghurt (Griekse yoghurt is lekker romig)
1 klein handje spinazie (ja echt!)
eventueel 1 eetlepel ahorn siroop (maple syrup)

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix super glad. Giet het in de vormpjes en zet voor minstens 1 uur in de vriezer.

Tip: hou het vormpje even onder de warme kraan, zo komt het ijsje makkelijker los.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply