Drankjes & Smoothies/ Food Inspiratie/ Gezonde tussendoortjes/ Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Nicecream: ijs van groente en fruit

Nicecream ijs van groente en fruit | It's a Food life

Gastblog van Merel – Hulp nodig met het verzinnen van goede voornemens voor het nieuwe jaar? Je mag er wel twee van mij lenen: minder voedsel verspillen en meer groentes eten. En je kunt hier gelijk Nieuwjaarsochtend al mee beginnen. Plakjes komkommer over van de avond ervoor? Wortelsticks die niet op zijn gegeten? Nog een paar bananen liggen die al een dag op het randje van ‘te rijp’ balanceren? Pak een paar diepvrieszakjes en vries het allemaal in. Je kunt het de volgende dag prima in de keukenmachine gooien en omtoveren tot nicecream (ijs met gezonde ingrediënten) of smoothie. Ik heb alvast twee nicecream recepten voor je, ter inspiratie! Oh, en gelukkig nieuwjaar!

Nicecream ijs van groente en fruit | It's a Food life

Over goede voornemens gesproken. Eigenlijk was het mijn voornemen om geen goede voornemens te hebben. Maar toch begon het weer te kriebelen toen ik met Kerst in de koelkast keek. Zoveel eten, niet per se het meest gezonde, en waarschijnlijk gaat een deel hiervan de prullenbak in. In 2017 wil ik eigenlijk geen voedsel meer weggooien. Ik vind het zelf prettig om zoveel mogelijk in te vriezen. Als ik een keer niet door een bos bleekselderij heen komt, snijd ik de restanten in kleine stukjes en gooi ik het in de diepvries. Als ik een keer een smoothie of curry wil maken, dan ligt het alvast klaar voor me.

De laatste weken maak ik vaak ’s ochtends nicecream. Voor mij persoonlijk is dit een ideale manier om alvast wat groentes binnen te krijgen. Plus, ik ben niet zo’n ochtendeter en nicecream hapt makkelijk weg.

Nicecream ijs van groente en fruit | It's a Food life

Wat tips bij het maken van nicecream:

–        Gebruik banaan als basis. Het blenderen van bevroren bananen levert een substantie op die op het eerste gezicht niet van vanille roomijs te onderscheiden is. Het is romig, zoet en een stuk beter voor je dan een bak cookie dough.

–          Zorg ervoor dat vrijwel al je ingrediënten bevroren zijn. Dit zorgt ervoor dat je ijs ijzig blijft. Bij niet bevroren of ontdooide ingrediënten krijg je meer een smoothie(bowl). Ook prima uiteraard, maar pak dan wel een rietje in plaats van een lepel.

–          Ga voor een mix tussen fruit en groentes. Fruit maakt het ijs lekker zoet, groente voegt weer een extra dosis vitamines toe.

Nicecream ijs van groente en fruit | It's a Food life

–          Maak het blenderbaar met een scheut vloeistof. Denk aan amandel- of kokosmelk, een sapje of gewoon water.

–          Finishing touch: toppings naar keuze. Nootjes, zaden, pitten, stukjes vers of gedroogd fruit, spirulina, cacao nibs, proteïne poeder. Fun fact: ik voegde een keer een schepje van mijn vriends vanille proteïne milkshakepoeder toe en het ijs werd enorm lobbig en verdubbelde ongeveer in volume.

–          Zorg voor een sterke blender of keukenmachine. Niet elk blendertje kan bevroren ingrediënten aan. Test het even voor je uit enthousiasme een kilo bevroren bananen in je keukenmachine mikt en kortsluiting veroorzaakt.

Nicecream: ijs van groente en fruit
Voorbereiding
1 min
Kooktijd
4 min
Totale tijd
5 min
 

Snel, vol groente en fruit. Wie wil er nu niet ontbijten met ijs?

Porties: 1 people
Auteur: Merel
Ingrediënten
Roze nicecream
  • 1 banaan
  • Bosbessen
  • Frambozen
  • Paar stukjes mango
  • Handje boerenkool
  • Komkommer
  • Biet
  • Cherrytomaatjes
  • Flinke scheut kokosmelk (of amandelmelk, kokoswater etc.)
  • Je favoriete toppings: nootjes, muesli, cacao nibs, kokos
Groene nicecream
  • 1 Banaan
  • Paar stukjes mango
  • Paar stukjes ananas
  • Handje boerenkool
  • Handje spinazie
  • Paar stukjes bleekselderij
  • Komkommer
  • Flinke scheut kokosmelk (of amandelmelk, kokoswater etc.)
  • Je favoriete toppings: nootjes, muesli, cacao nibs, kokos
Zo maak je het
  1. Stop alles in een blender of keukenmachine. Mix het tot het een gladde massa.

  2. Gooi er eventueel toppings overheen.

  3. Snel opeten!

Nicecream ijs van groente en fruit | It's a Food life

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marcella
    30 juli 2018 at 23:14

    Hoi Merel,

    Leuke recepten! Ik vroeg me af: hoe vries je stukjes banaan in zonder dat het een groot blok wordt? Dank alvast!

    • Gastblogger Merel | It's a Food Life
      Reply
      Merel
      30 juli 2018 at 23:29

      Haha goede vraag! Ik stond toevallig deze avond nog agressief op een blok banaan in te hakken.. Ik probeer ze wel altijd zo plat mogelijk in te vriezen in een grotere zak of bak, zodat je makkelijker wat brokjes kunt afbreken.
      Mocht jij ooit de gouden tip ontdekken, let me know!

    Leave a Reply

    Recipe Rating