Desserts/ Ontbijt & Lunch/ Recepten

Vegan roomijs maken: Soft serve

zelf vegan roomijs maken met granola | It's a Food Life

Gastblog door Merel – Zelf vegan ijs maken is heel erg makkelijk. In een handomdraai maak je gezond vegan roomijs van vruchten! Wel handig om te hebben: een keukenmachine.

Keukenmachine

Na jarenlang klagen als er iets gehakt of geraspt moest worden, aanbiedingen opsporen, jammeren over de hoge kosten en zeuren dat er iets ontbreekt in mijn keukengerei-assortiment, heeft mijn vriend eindelijk de hint begrepen en een keukenmachine gekocht voor mijn verjaardag.

zelf vegan roomijs maken met granola | It's a Food Life

Er ging een wereld voor me open: nooit meer met een vork bonen prakken voor vegaburgers, als een holbewoner met een lamme hand! Geraspte wortels, voor oneindig veel worteltaarten! Bodems voor cheesecakes in een handomdraai. Easy peasy meringues. Ijsklontjes hakken voor margarita’s. Hummus maken. Deeg kneden voor zelfgebakken brood op zondagochtend. Of dinsdagochtend. Want ja, de opties zijn eindeloos met een keukenmachine.

zelf vegan roomijs maken met granola | It's a Food Life

Dacht ik. Tot ik erachter kwam dat het ding uit honderdvijftigduizend onderdelen bestaat die je na elk gebruik uit elkaar moet halen en af moet wassen. Daarbij komt ook nog dat de mengkom van de machine zo enorm is dat hij met al zijn grootheid amper in de vaatwasser past. Om over het opbergen van het ding plus toebehoren nog maar te zwijgen. Enthousiast had ik ter voorbereiding op de komst van het apparaat een keukenplankje leeggeruimd, waar ik hem vol glorie op zou kunnen uitstallen. Uit het zicht, maar binnen handbereik. Ik had beter een nieuwe buffetkast kunnen aanschaffen, aangezien ik met moeite de tachtig snij-accessoires en de blender- en sapcentrifugeonderdelen op het plankje heb weten te proppen. De daadwerkelijke keukenmachine en mengkom staan nog steeds sullig voor zich uit te staren op het aanrecht. Want ja, tegen luiheid is geen opzetstuk.

Toch heb ik hem vrij vaak gebruikt. Voornamelijk om ijs mee te maken. Want al een tijdje staan Instagram en Pinterest vol met de zogenaamde ‘soft serve’, zacht ijs gemaakt van voornamelijk bevroren fruit. Ik geloofde nooit dat drie diepgevroren bananen zouden veranderen in iets met een roomijsachtige-structuur. Nou, dat doen ze dus wel.

Daarom hierbij mijn bijdrage aan de social media soft serve hysterie. Makkelijk (als je een keukenmachine of blender hebt in ieder geval), #ommienommie en meer verantwoord dan je vergrijpen aan Ben en zijn puur platonische vriend Jerry.

zelf vegan roomijs maken met granola | It's a Food Life

Recept Banaan-Mango soft serve

Bereidingstijd ongeveer 5 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
3 bevroren bananen
Hand bevroren mangostukjes
Handje bevroren frambozen
Scheutje (amandel/soja)melk

Hoe maak je het:
Gooi alles in een keukenmachine en mix het tot het eruit ziet als ijs. Tip: gooi er granola overheen.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply