Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Hartige taart met rode kool en appel

hartige taart met rode kool en appel | It's a Food Life

Een makkelijk recept voor hartige taart met zelfgemaakt deeg. Gezond, vegetarisch én makkelijk vooruit te maken. Deze hartige taart met rode kool en appel is er zeker eentje om vaker op tafel te zetten.

hartige taart met rode kool en appel | It's a Food Life



Dit recept staat al onwijs lang in concepten. De reden dat ik het nog niet heb gepubliceerd is eigenlijk te gek voor woorden: ik vond de foto’s niet goed genoeg. En inderdaad de foto’s zijn niet perfect. Maar dat is het leven ook niet.

Mooie foodfoto’s zijn belangrijk, maar jullie dit lekkere recept onthouden is natuurlijk zonde! Dus hierbij gewoon het recept voor hartige taart met rode kool.

Hartige taart met rode kool en appel
Porties: 4 porties
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
Voor het deeg:
  • 185 gram speltbloem
  • 120 gram koude boter
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • snuf zout
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eidooiers
Voor de vulling:
  • 80 ml balsamicoazijn
  • 40 gram kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker
  • 500 gram rode kool fijngesneden
  • 1 appel in stukjes
  • 120 gram Parmezaanse kaas
  • 110 gram zachte geitenkaas
  • handje walnoten
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
Zo maak je het
  1. Maak eerst het deeg. Meng de bloem, een snufje zout, de boter en parmezaan in een keukenmachine (of met de hand). Voeg de crème fraîche en eierdooiers toe en kneed tot een soepele deegbal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de balsamicoazijn met de suiker in een steelpannetje tot de suiker is gesmolten. Voeg dan de rode kool toe en meng door elkaar. Laat de rode kool 15 minuutjes zachtjes stoven. Pas op dat het niet verbrandt.

  3. Verwarm de oven op 200 °C. Rol het deeg uit zodat het groot genoeg is om de bodem + twee centimeter van de rand van de taartvorm de bedekken. Bedek de deegbodem met appel. Giet de rode kool af en verdeel over de appel partjes. Verdeel de knoflook over de rode kool en verkruimel de geitenkaas en strooi samen met de Parmezaanse kaas over de hartige taart. Verdeel ook de walnoten over de taart. Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen (zie foto’s). Bestrijk het deeg met wat eigeel en zet de rode kool taart 40 minuten in de oven.



Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Nog meer recepten voor hartige taart:

Hartige taart met zoete aardappel en spinazie

Quiche met asperges en rivierkreeftjes

Italiaans gevulde pannenkoekentaart

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply