Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Havermout bosvruchten energierepen

havermout bosvruchten repen | It's a Food Life

Pssssst even snel tussen het studeren door. Een recept voor havermout bosvruchten energierepen. Lekkere gezonde tussendoortjes en prima in te vriezen. Enjoy! Oh je kan er natuurlijk ook muffins van maken.

havermout bosvruchten repen | It's a Food Life

Recept voor havermout bosvruchten energierepen

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten baktijd

Ingrediënten:
100 gram havermout
200 gram speltmeel
12 dadels
1 el chiazaad of gemalen lijnzaad
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
snufje zeezout
3 biologische eieren
200 ml yoghurt
50 gram kokosolie, gesmolten
1 tl vanille-extract
150 gram (diepvries)bosvruchten

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten (havermout, speltmeel, stevia, chiazaad/lijnzaad, bakpoeder en zeezout) in een kom. Hak de dadels fijn in de keukenmachine en voeg dit toe aan het droge mengsel.

Meng de eieren, yoghurt, kokosolie en vanille-extract in een kom en schep dit vervolgens door de droge ingrediënten. Roer voorzichtig de bosvruchten door het beslag. Verdeel het beslag over een, met bakpapier beklede, cakeblik en bak voor 30 minuten in de oven.

havermout bosvruchten repen | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply