Pssssst even snel tussen het studeren door. Een recept voor havermout bosvruchten energierepen. Lekkere gezonde tussendoortjes en prima in te vriezen. Enjoy! Oh je kan er natuurlijk ook muffins van maken.
Recept voor havermout bosvruchten energierepen
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten baktijd
Ingrediënten:
100 gram havermout
200 gram speltmeel
12 dadels
1 el chiazaad of gemalen lijnzaad
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
snufje zeezout
3 biologische eieren
200 ml yoghurt
50 gram kokosolie, gesmolten
1 tl vanille-extract
150 gram (diepvries)bosvruchten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten (havermout, speltmeel, stevia, chiazaad/lijnzaad, bakpoeder en zeezout) in een kom. Hak de dadels fijn in de keukenmachine en voeg dit toe aan het droge mengsel.
Meng de eieren, yoghurt, kokosolie en vanille-extract in een kom en schep dit vervolgens door de droge ingrediënten. Roer voorzichtig de bosvruchten door het beslag. Verdeel het beslag over een, met bakpapier beklede, cakeblik en bak voor 30 minuten in de oven.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments