Hoofdgerechten/ Recepten

Aspergetaart met rivierkreeftjes en dille

aspergetaart met rivierkreeftjes en dille | It's a Food Life

Het asperge seizoen is in Nederland vrij kort, meestal duurt het ongeveer 2 maanden. Dit jaar begon het seizoen op 9 April en wordt er geoogst tot 24 Juni. Volgende week woensdag dus. Goed idee om dit weekend nog even lekker te genieten van dit ‘witte goud’. Het klassieke recept met ei, ham en botersaus vind ik heerlijk maar deze aspergetaart met rivierkreeftjes en dille is erg bijzonder en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt proberen.

Het klassieke recept met ei, ham en botersaus vind ik heerlijk maar deze quiche met asperges en rivierkreeftjes is erg bijzonder en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt.Het klassieke recept met ei, ham en botersaus vind ik heerlijk maar deze quiche met asperges en rivierkreeftjes is erg bijzonder en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt.

Het oorspronkelijke recept heb ik uit een boekje wat ik kreeg bij het Groente Congres en is van Sandra Ysbrandy. Ik heb het iets aangepast en ook heb ik (mega lui) bladerdeeg gebruikt en niet zelf het deeg gemaakt. Wil je wel zelf het deeg maken dan kan je even kijken bij het recept voor de quiche met bietenblad.

Het klassieke recept met ei, ham en botersaus vind ik heerlijk maar deze quiche met asperges en rivierkreeftjes is erg bijzonder en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt.

Recept voor aspergetaart met rivierkreeftjes en dille

Bereidingstijd: 25 minuten + 40 minuten baktijd
Ingrediënten:
6 plakjes bladerdeeg
500 gram witte asperges
250 gram rivierkreeftjes
5 eieren
150 gram geraspte oude kaas
rasp van 1 citroen
2 el verse dille
1/2 tl mosterd
2 dl slagroom
zout en peper

Zo maak je het:
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg een tijdje in koud water. Hierdoor zuigen de asperges zich vol met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges royaal en twee keer geheel rond zodat er geen vezelige stukjes schil achterblijven. Leg de asperges in koud water met een beetje zout en breng aan de kook. Ik heb ze 10 minuten laten koken en daarna nog even in het water laten staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg (of met je zelfgemaakte deeg). Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en verdeel samen met de rivierkreeftjes over de bodem. Klop de eieren los met het slagroom. Voeg de geraspte schil van de citroen, de dille, geraspte kaas, mosterd en zout en peper toe. Giet dit mengsel over de deegbodem en bak de aspergetaart in ongeveer 40 minuten in de oven.
aspergetaart met rivierkreeftjes en dille 6

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Probeer ook eens:
Zoete aardappel en spinazie quiche
Quiche met bietenblad en geitenkaas
Tomaat, ui en mais galette

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply