Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Italiaans gevulde pannenkoekentaart

Italiaans gevulde pannenkoeken-taart | It's a Food Life

Pannenkoeken staan bij mij hoog op het lijstje ‘lievelingseten’. Mijn meest trouwe pannenkoeken buddy is toch broer Elting. Op hem kan ik altijd rekenen om mijn pannenkoek behoefte aan te vullen. Als wij samen eten hoeven we ook niet echt na te denken over wat we gaan eten. Dat zijn namelijk altijd pannenkoeken. Pannenkoeken met pindakaas.

Ter ere van mijn broer zijn 30e verjaardag vorige week gooi ik vandaag een bijzonder taart recept online: Italiaanse gevulde pannenkoeken-taart!

Italiaans gevulde pannenkoeken-taart | It's a Food Life

Heb je nog nooit pannenkoeken met pindakaas gegeten? Zonde, zonde! Want het is écht lekker. Zo’n heerlijke verse warme pannenkoek met smeltende pindakaas. YUM!

Maar vandaag geen pannenkoeken met pindakaas want ik heb een heerlijk recept voor pannenkoekentaart met Italiaanse vulling. Ook erg lekker! Het kost wat tijd om te maken maar het is zeker niet moeilijk. En een waar feestje om te serveren. Ook leuk om mee te nemen naar een dinner party.

Italiaans gevulde pannenkoekentaart
Prep Time
15 mins
Cook Time
15 mins
Total Time
30 mins
 

Super leuk om te maken én te serveren. Een hartige pannenkoekentaart met een Italiaans tintje.

Author: Laura | It's a Food Life
Ingredients
Voor de pannenkoeken
  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 50 gram boter
Voor de pannenkoekentaart:
  • 90 gram pesto
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 5 tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gemengde zaden
Instructions
Bak de pannenkoeken:
  1. Meng alle ingrediënten - behalve de boter - tot een glad beslag met een garde of mixer. Gooi een klontje boter in een koekenpan en bak 7 tot 8 pannenkoeken.

De pannenkoekentaart:
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

  2. Bekleed een taartblik met aluminiumfolie. Leg de eerste pannenkoek in het taartblik en besmeer met pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel wat mozzarella over de pannenkoek. Hak de zongedroogde tomaten grof en verdeel ook deze over de pannenkoek. Rasp de Parmezaanse kaas en bestrooi de pannenkoek.

  3. Leg een volgende pannenkoek op de eerste. Beleg deze pannenkoek met pesto, tomaat, gemengde zaden en wat Parmezaanse kaas. 

  4. Ga zo door tot de laatste pannenkoek is gebruikt en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. Zet de pannenkoekentaart 15 minuten in de oven. Snijd de pannenkoeken in 12 kleine of 8 wat grotere punten. Ook erg lekker koud te serveren!


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere pannenkoek recepten op It’s a Food Life:
Havermout pannenkoekjes met peer
Citroen-maanzaad pannenkoeken
Havermout banaan pannenkoeken

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply