Lasagne vind ik echt ultiem comfort food. Dit recept voor vegetarische groentelasagne met spinazie en paddenstoelen is heerlijk romig en heeft een fijne hartige smaak.
Wat ik leuk vind aan dit recept is dat je zelf de bechamelsaus bereid en de groente hierin laat gaar stomen. Zo trekt de saus goed in de paddenstoelen en de sappen van de groente goed in de saus. Dit maakt deze groentelasagne mega romig!
De inspiratie voor dit recept komt van HelloFresh. Omdat ik niet genoeg spinazie in huis had en nog paddenstoelen in de koelkast had liggen heb ik het iets aangepast.

Eat your veggies
Heb je een goede reden nodig om de keuken in te duiken en tijd te maken om deze overheerlijke lasagne te maken? Misschien helpt dit:
Nederlanders eten te weinig groente en fruit. De Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad raad aan om meer plantaardig te eten met minstens 200 gram groente en minstens 200 gram fruit per dag. En dat is echt al aan de lage kant mensen. Maar zelfs dit halen wij Hollanders vaak niet!
Minder dan 60% van de Nederlanders eet elke dag groente en fruit, schrijft AD.nl. Wat maakt het toch zo moeilijk om meer groente en fruit te eten? Weten we niet hoe je het klaarmaakt? Is het te duur? Ik ben benieuwd: wat maakt het voor jou lastig om meer groente en fruit te eten? Vertel het me, dan ga ik mijn best doen inspiratie te bieden!
Ik hoop dat dit recept voor vegetarische groentelasagne (en al de andere recepten op It’s a food life) inspireert om groente op tafel te zetten.

Dit recept voor groentelasagne is:
- Kidsproof
- Vegetarisch
- Romig en hartig
- Gezond
- Ultiem comfort food
- Een goede reden om groente op tafel te zetten!
Het recept is gemaakt voor 2 personen + 1 kindje. Wij hebben er met twee volwassenen en Pepijn (15 maanden) heerlijk van gegeten. Je kan er nog een frisse salade bij serveren maar de warme smaken van de groentelasagne hebben dat niet perse nodig.


Lasagne vind ik echt ultiem comfort food. Dit recept voor groentelasagne vegetarisch met spinazie en paddenstoelen is vegetarisch, heerlijk romig en vol van smaak.
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse oregano
- 150 gram verse spinazie
- 100 gram champignons
- 100 gram oester zwammen
- 50 ml kookroom
- 75 gram grana padano geraspt
- 6 lasagnebladen
- 500 ml groentebouillon
- 1,5 el olijfolie
- 3 el roomboter
- 2 el bloem
- peper en zout
-
Verwarm de over voor op 220 graden.
-
Bereid de bouillon.
-
Was de courgette en snijd in plakken van een halve centimeter dik.
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de courgette over de bakplaat. Besprenkel met 2/3 van de olie. Bestrooi met een flinke snuf peper en zout. Bak de courgette nu 10 minuten in de oven.
-
Pel de ui en snipper fijn. Pel ook de knoflook en hak fijn. Ris de oregano van de takjes en hak fijn.
-
Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg nu 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen, breng aan de kook en laat 1 minuut koken zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg de oregano en paddenstoelen bij de saus en roer goed door. Voeg nu de spinazie bij de saus en roer tot te spinazie slinkt. Voeg de kookroom, 1/3 van de grana panado toe en peper en zout naar smaak. Proef! Lekker he?
-
Vet een ovenschaal (voor 2 personen) in met olie. Schenk een beetje saus in de schaal, leg er lasagnebladen op en verdeel een aantal courgette plakjes over de lasagnebladen. Bedek weer met wat saus. Herhaal tot alles op is en eindig met saus.
-
Verdeel het laatste grana padano over de lasagne. Zet de lasagne 30 minuten* in de oven.
*Let op: ken je oven, bij mij was 30 minuten genoeg. Als je verse lasagnebladen gebruikt kan 20 minuten al genoeg zijn.
Allergenen: Melk (inclusief lactose), Ei, Gluten bevattende granen
Volg It’s a Food Life op
Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest
Check ook deze lekkere recepten:
Stamppot met zoete aardappel en andijvie
Pompoen lasagne met geitenkaas
Quiche met zalm, ricotta en dille
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
Meer weten over gezonde voeding? Check mijn foodcoach praktijk Proef het leven!
Lees de disclaimer voor meer informatie.
No Comments