Recepten/ Salades & Soepen

Aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte)

Aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte) - It's a Food Life

Eten is fijn om te maken en om op te eten maar ik vind het ook altijd leuk als er mooi uitziet. Het oog wilt ook wat zeg maar. Helemaal als je eters hebt is het wel leuk om iets speciaals op tafel te zetten. Nou deze aspergesoep is super makkelijk maar de croûte – gewoon Frans voor korst – maakt het net iets feestelijker en dus ideaal om te serveren voor gasten als voorgerecht.

Aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte) - It's a Food Life

Asperges doen het sowieso altijd wel goed bij etentjes. Het ‘witte goud’ is natuurlijk vrij luxe en maar kort in het seizoen dus ideaal om je gasten mee te verassen. Deze soep is heel makkelijk vooraf te maken en als je gasten binnen zijn en van een wijntje genieten plak je de bladerdeeg erop en zet je de soep 20 minuutjes in de oven. Dan kan jij lekker met je gasten gaan kletsen en doet de oven het werk!

Vietnamese Pho Bo Sjonge jonge, zet ik vanochtend een onwijs lekker recept online vergeet ik 't helemaal te delen! Zoals beloofd staat het recept voor Pho Bo vandaag online! Echt zo onwijs lekker, Chris en ik aten het bijna dagelijks in Vietnam.Vietnamese Pho Bo Sjonge jonge, zet ik vanochtend een onwijs lekker recept online vergeet ik 't helemaal te delen! Zoals beloofd staat het recept voor Pho Bo vandaag online! Echt zo onwijs lekker, Chris en ik aten het bijna dagelijks in Vietnam.Vietnamese Pho Bo Sjonge jonge, zet ik vanochtend een onwijs lekker recept online vergeet ik 't helemaal te delen! Zoals beloofd staat het recept voor Pho Bo vandaag online! Echt zo onwijs lekker, Chris en ik aten het bijna dagelijks in Vietnam.

Een paar weken geleden heeft Merel ook een lekker recept met asperges online gezet namelijk bulgursalade met groene asperges. Merel verbaasde zich nogal over de geur van haar plas na het eten en bedacht een perfecte slogan voor asperges: “Asperges, zowel tijdens als na het eten een plezier.” Wil je weten waarom je plas zo raar ruikt na het eten van asperges? Lees dan even Merel haar blog want zij heeft het uitgezocht!

Aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte) - It's a Food Life

Het recept voor aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte)

Ingrediënten:
250 gr witte asperges, geschild en in stukjes
25 gr roomboter
25 gr bloem
1 liter aspergekookvocht
1 groentebouillon tablet
125 ml crème fraîche
1 ei
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 el gedroogde tijm
4 ovenvaste soepkommen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de asperges rondom, snijd 2 centimeter van de onderkant af en gooi dit weg. Snijd de asperges in stukjes en kook in gezouten water in 12-15 minuten beetgaar.

Smelt de boter in een soeppan, roer de bloem erdoor en bak 1 minuut al roerend. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Klop tot een gladde, gebonden soep. Kook de soep 10 minuten op laag vuur.

Roer de crème fraîche door de soep en voeg vervolgens de asperges toe. Breng op smaak met zout en peper en een deel van de tijm. Schep de soep in vier kommen.

Klop een eitje los en bestrijk de rand van de soepkommen met ei. Leg de plakjes bladerdeeg op de kommen en duw een beetje aan op de rand. Voeg een beetje tijm doe aan het ei en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ook met ei.

Zet de kommen soep 20 minuten in de oven tot de bovenkant van het bladerdeeg mooi lichtbruin en knapperig is.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Ben je ook gek op asperges en wil je er meer van eten? Probeer dan eens deze recepten:
Aspergetaart met rivierkreeftjes en dille
Bulgursalade met groene asperges

Aspergesoep met een bladerdeeg deksel (croûte) - It's a Food Life

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply