Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Pompoencake met knapperige pecannoten

Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life

Een smeuïge zoete pompoencake met een heerlijke knapperig laagje van pecannoten met maple syrup.

Soms probeer je wat en dan pakt het verrassend goed uit. Dat had ik dus met het knapperige laagje op deze cake. Het is echt te makkelijk en je hebt maar twee ingrediënten nodig: pecannoten en maple syrup. De pecannoten passen qua smaak super goed bij pompoen en de maple syrup verspreid zich als een zoet plakkerig laagje over de cake. OMG HEAVEN.

Zelf lekkere tussendoortjes leren maken tijdens een kookworkshop? Check mijn kookworkshops op Proef het leven.

Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life



Ik gebruik maar al te graag groenten en fruit in mijn baksels. Niet alleen omdat het dan net iets voedzamer wordt en je dus langer verzadigd bent. Maar ook omdat het er altijd voor zorgt dat je cake lekke smeuïg is.

Ik ben dus team smeuïg. Zo nét nog een beetje plakkerig van binnen. Dat is deze pompoencake ook.

Je kan voorgesneden pompoenblokjes kopen en koken maar ook gewoon een pompoen natuurlijk. Vaak is dat laatste wat goedkoper en dan heb je nog pompoen over om een ander pompoenrecept te proberen.

Ik raad wel echt aan om Medjool dadels te gebruiken. Dat zijn pure en heerlijke zoete dadels, niet extra gezoet met onnodige toevoegingen. De maple syrup is ook een must. Het maakt deze pompoencake écht af en de smaken passen gewoon super goed bij elkaar. Daarnaast is dat zoete laagje over de cake echt lekker. Ik kan je zelfs aanraden om bij het serveren nog een lekkere plons syrup over de cake te gieten.

Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life



Pompoenkruidenmix

Dan heb ik nog een kruidenmix gebruikt voor deze cake. Wel net iets anders dan de standaard pompoenkruiden. Simpelweg omdat ik niet alles in huis had. Maar het pakte goed uit dus zo maak je het:

  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gember
  • 2 theelepels Chinese 5 spice (Jonnie Boer)

Meng de kruiden goed door elkaar. In deze cake gebruik je hier een eetlepel van. De rest kan je bewaren voor andere baksels, koekjes, pannenkoekjes..

Pompoencake met knapperige pecannoten

Een smeuïge zoete pompoencake met een heerlijke knapperig laagje van pecannoten met maple syrup.

Porties: 12 porties
Ingrediënten
  • 400 gram pompoen
  • 250 gram meel
  • 150 gram Medjool dadels (+/- 6 dadels)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kruidenmix (zie artikel)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder (vanille bourbonpoeder of zaadjes van 1 vanillestokje)
  • 1/2 theelepel zout
Topping:
  • 20 gram pecannoten
  • 3 eetlepels maple syrup
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook of stoom de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten zacht en gaar.

  2. Doe de pompoenblokjes samen met de dadels en eieren in de keukenmachine en blend tot een mooi mengsel.

  3. Doe het meel, de kruiden, bakpoeder, zout en vanillepoeder in een kom en meng goed door elkaar. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng wederom tot een glad geheel. Giet het deeg in een ingevette bakvorm.

  4. Hak de pecannoten grof en met de maple syrup erdoorheen. Verdeel dit mengsel nu over het deeg en druk een klein beetje aan.

  5. Zet de cake 45 minuten in de oven. Houd de bovenkant in de gaten. Check na 25 minuten. Gaat het iets te snel? Leg dan een vel aluminiumfolie over de cake zodat de bovenkant niet verbrand. Na ongeveer 45/50 minuten in de cake klaar.




Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Check ook deze lekkere recepten:

Chocoladetaart met banaan en geroosterde amandelen
Bananenbrood met kokos
Zoete aardappel brownies

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life
Pompoencake met knapperige pecannoten - It's a food life



Lees de disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating