Bijgerechten/ Foodie Favorites/ Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Foodie Favorites: Healthy Avocado Frietjes van Anne Travel Foodie

healthy Avocado frietjes - It's a food life

In deze rubriek vertellen Nederlandse foodbloggers over hun favorieten en delen ze hét recept van hun blog wat jij absoluut een keer moet maken. Vandaag geeft Anne van blog Anne Travel Foodie een kijkje in haar keuken en deelt het recept voor Healthy avocado frietjes.

Mijn naam is Anne en ik ben reis- en foodblogger op www.annetravelfoodie.com. Ik ben 4,5 jaar geleden begonnen met mijn Instagram account. Ik wilde zelf gezonder gaan eten en gebruikte Instagram om gezonde recepten op te zoeken en mijn eigen gezonde recepten te delen. Omdat ik ook van reizen hou, besloot ik op mijn Instagram account (en later ook website en Facebook pagina) mensen te inspireren om veel van de wereld te zien en gezond te eten. Ik vind het heel gaaf om mensen te laten zien hoe makkelijk het is om vegetarisch en gezond te eten.

Volg Anne Travel Foodie op Facebook en Instagram

Waar komt je passie voor koken vandaan?

Ik hield altijd al wel van koken, en ook doordat ik veel reis doe ik veel inspiratie op voor nieuwe gerechten. Maar voorheen kookte ik erg vaak ongezond. Sinds ik 30 ben, wil ik wat gezonder eten dus vandaar dat ik meer geïnteresseerd ben geraakt in vegetarische en suikervrije gerechten.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal veel inspiratie uit mijn reizen. Ik ben in meer dan 65 landen geweest en in elk land ga ik altijd op zoek naar typische gerechten van dat land en dat gebruik ik dan als inspiratie voor nieuwe recepten. Ook kijk ik vaak op Instagram en Pinterest om inspiratie op te doen.

Zijn er kooktechnieken, gerechten of stijlen die je nog  heel graag wilt proberen?

Ik vind het altijd erg leuk om gezonde versies van dingen te maken die normaal ongezond zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld al suikervrije Ferrero Rochers, Snickers en Bountys gemaakt. Ik zou het nog wel tof vinden om meer suikervrije alternatieven te maken. Bijvoorbeeld van Kitkat of kaneelbroodjes.

Wat is je favoriete gerecht dat je ooit hebt gegeten en waar was dat?

Ik hou enorm van de Midden Oosterse keuken. Ook omdat het voor mij als vegetariër, zoveel opties geeft. De falafel in Israël is zoveel lekkerder dan in Nederland. En de hummus daar is zoveel romiger. Wist je dat hummus in Israël warm geserveerd wordt?

Wat is je nummer 1 bak/kooktip?

Als je een hoofdgerecht gaat bedenken, denk dan eerst aan welke groente je wil bereiden. Daarna denk je aan wat voor granen je wil toevoegen (rijst, pasta, couscous, noodles etc). Daarna kan je nog wat smaakmakers toevoegen zoals noten of kaas. Als je op deze manier denkt is je maaltijd vaak gezonder en mis je het vlees niet.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik hou enorm van de kookboeken van Yotam Ottolenghi, ook die Midden Oosterse keuken weer. En Green Kitchen Stories, een bloggend echtpaar, heeft meerdere kookboeken uitgebracht waar ik allemaal fan van ben.

Wat is je favoriete tool in de keuken?

Ik hou van mooie planken. Sowieso is het leuk om er een borrel op te serveren, maar ook andere gerechten staan meteen leuker op tafel als je ze op een plank serveert.

Welke tool staat hoog op je verlanglijstje?

Ik heb geen wafelijzer, die zou ik nog wel een willen. Lijkt me leuk om gezondere recepten voor wafels te bedenken.

Zijn er ingrediënten waar je niet tegen kunt? En wat is je favoriete ingrediënt?

Ik ben gelukkig nergens allergisch voor. Maar ik eet al zo’n vijf jaar vegetarisch, dus geen vlees en geen vis.

Mijn favoriete ingredient is avocado. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik heb zelfs mijn eigen avocado filter voor op Instagram stories gemaakt. Je kan dan een foto maken waarin je omringt bent door zwevende avocado’s. Als je mij volgt op Instagram staat hij automatisch tussen je effecten als je een selfie maakt in Instagram stories.

Welke smaakmaker staat er bij jou altijd in de kast?

Peper. Ik gebruik nooit zout om smaak te geven aan gerechten maar peper wel vaak.

Welke ingrediënten zou je meenemen op een onbewoond eiland? Je kunt er maar drie kiezen..

Dat is moeilijk kiezen. Maar dan zou ik denk ik gaan voor volkorenbrood, hummus en avocado.

Positieve tips tijdens corona quarantaine:

Als ik druk ben dan neem ik nooit tijd om risotto te maken. Ik heb er geen geduld voor om het dan langzaam te laten garen en steeds een beetje water toe te voegen. Maar in deze tijden hebben we genoeg tijd om lekker lang in de keuken te staan. Dus dit is de perfecte tijd om lekker risotto te maken.

Als ik maar één gerecht van je blog ga maken, welke zou dat dan moeten zijn? En waarom?

Dat moet wel een recept met avocado zijn natuurlijk! Je kent avocado vast als basisingredient voor guacamole of als topping voor op brood. Maar wist je dat je er ook friet van kan maken? Hieronder vind je het recept, en je kan ook een kijkje nemen op mijn YouTube kanaal voor de ‘doe-het-zelf’ video van dit recept.

healthy Avocado frietjes - It's a food life
Healthy avocado frietjes

Heerlijke romige avocado frietjes met een knapperig korstje.

Gerecht: Side Dish
Focuswoord: avocado, frietjes
Auteur: Anne – Anne Travel Foodie
Ingrediënten
 • 1 avocado
 • 30 gram bloem
 • 1 ei geklopt
 • 30 gram paneermeel/panko
 • olijfolie
Zo maak je het
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Snij de avocado in 4 kwarten, verwijder de schil en snijd de kwarten in dunnere partjes. 

 3. Doe de bloem, het geklopte ei en de paneermeel in 3 lage borden. 

 4. Wentel de avocado partjes eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in de paneermeel. 

 5. Vet een ovenplaat in met de olijfolie en legde schijfjes avocado naast elkaar. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

 6. Serveer ze met je favoriete saus. Net als bij gewone frietjes zijn deze avocado frietjes het lekkerst als ze warm zijn en het knapperigst als ze net uit de oven komen.

Nog meer favoriete recepten van Anne:

Koffie dadel brood

Bulgur met paddenstoelen en feta

Groene asperges in roomboterbladerdeeg


Heb je een foodblog en vind je het leuk om mee te doen aan Foodies Favorites? Stuur een mailtje met een linkje van je blog naar laura@itsafoodlife.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating