Een goed gevulde gezonde quiche met zalm, ricotta, dille en bloemkool. Lekker met een frisse salade! Geschikt voor het hele gezin.

Ik ben dit recept tegengekomen in een Allerhande. Ik vind het altijd zo heerlijk om daar doorheen te bladeren. Er staan vaak super leuke recepten in!
Zo ook deze makkelijk te maken en gezonde quiche. Makkelijk omdat ik bladerdeeg heb gebruikt. Liever zelf deeg maken? Bekijk het recept voor deze quiche met bietenblad en geitenkaas.

Gezond omdat deze quiche bomvol bloemkool zit en gezonde vetten van de zalm bevat. De ricotta zorgt voor eiwitten en met een frisse salade heb je een mooi volwaardig gerecht op tafel staan!

Ik ben de laatste tijd weer veel nieuwe gerechten aan het koken. Allemaal moeten ze voldoen aan twee eisen: gezond en makkelijk. Ik ben druk met mijn coachingspraktijk Proef het leven en opleiding Kind & Vitaliteit, Chris is ook druk met werk, gooi nog een kleine koter in de mix en een sociaal leven en dan wil je echt makkelijke gerechten op tafel. Vast wel herkenbaar?
Door die drukte schiet het er weleens bij in om foto’s te maken. En als we het maaltje dan op hebben denk ik altijd: oké, dit moeten we snel nog een keer eten want dit recept moet online!


Een goed gevulde gezonde quiche met zalm, ricotta, dille en bloemkool.
- 6 plakjes bladerdeeg
- 10 gram verse dille
- 1 citroen
- 6 biologische eieren
- 250 gram ricotta
- 2 paprika's
- 250 gram gerookte zalm
- 400 gram bloemkoolrijst
-
Verwarm de over voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg.
-
Hak de dille fijn en bewaar een takje of twee voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg de eieren en ricotta toe en meng goed door elkaar.
-
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Snijd de zalm ook in stukjes.
-
Meng nu de bloemkoolrijst, paprika en zalm door het eiermengsel. Giet het mengsel in de springvorm over de baderdeeg.
-
Bak de quiche 1 uur goudbruin. Haal uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen voor je de zalm quiche aansnijd. Serveer met een frisse salade en verdeel de verse dille erover.
Dit lekkere recept komt uit de Allerhande. Ik heb het iets aangepast.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments