Recepten/ Salades & Soepen/ Vegetarisch

Herfstsalade met geroosterde spruitjes en pompoen

Recept. Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life

Een lauwwarme salade die je voedt en vult met heerlijke hartige smaken van geroosterde pompoen, spruitjes en pecannoten. Klinkt hemels toch? Hmm is het ook hoor. Deze herfstsalade met geroosterde spruitjes en pompoen met peccannoten, cranberries en boerenkool chips is een prima kameraad op een gure koude herfstavond.

Recept. Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life



Deze salade bevat heel gezonde croutons. Oké I confess het zijn geen croutons. Maar het geeft wel een bepaalde bite aan deze salade.

Ik heb het over de boerenkool chips.

Nog nooit gemaakt maar het stond hoog op mijn recepten to-do lijstje. En toen wij laatst een mega bos boerenkool van Boerschappen kregen moest ik er wel boerenkool chips van maken. Wat blijkt? Super makkelijk! En lekker. En best leuk om te maken eigenlijk. Yay chipjes!

Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life



De oven doet het meeste werk! De pompoen en spruitjes zijn wel anders gekruid maar je kan ze gewoon tegelijk in de oven doen. En de boerenkool chips hoeft maar 7 minuten in de oven.

Herfstsalade met geroosterde pompoen en spruitjes. Maar ook met pecannoten, cranberries en boerenkool chips! | It's a Food Life




Herfstsalade met geroosterde spruitjes en pompoen

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen of als bijgerecht
voor de geroosterde spruitjes
– 200 gram spruitjes
– 1 el (koolzaad)olie
– peper en zout

voor de geroosterde pompoen
– 1/2 pompoen
– 2 el (koolzaad)olie
– 2 el maple syrup
– 1/2 tl kaneel

voor de boerenkoolchips
– boerenkoolbladeren
– 1 el (koolzaad)olie
– peper en zout

– 50 gram pecannoten
– 20 gram
– 3 el maple syrup

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Schil de pompoen en snijd in dobbelsteentjes. Doe in een grote kom en voeg de olie, het maple syrup en kaneel toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de helft van de bakplaat.

Was de spruitjes, verwijder gele blaadjes en snijd doormidden. Doe in een grote komen en voeg de olie en het peper en zout toe. Meng goed door elkaar en verdeel de spruitjes naast de pompoen op de bakplaat.

Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Keer de groente halverwege een keer om.

Rooster ondertussen de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en iets donkerder kleuren.

Was de boerenkool en knip of scheur in grove stukken. Dep de boerenkool goed droog met een keukenrol en doe in een grote kom. Voeg de olie en een snuf peper en zout toe en hussel goed door elkaar.

Wanneer de pompoen en spruitjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je ze even apart om wat af te koelen.

Verdeel de boerenkool over de bakplaat en zet 7 minuten in de oven.

Als de boerenkool chips klaar is gaan we de salade in elkaar draaien. Hussel de pompoen, spruiten, cranberries, pecannoten en boerenkool chips goed door elkaar. Voeg nu 3 eetlepels maple syrup toe en serveer de salade lauwwarm.

Enjoy!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Wil je nog meer pompoen inspiratie? Check dan deze recepten:
Dumplings met pompoen, zongedroogde tomaat en yoghurtsaus
Gevulde portobello met pompoen risotto
Pompoenfrietjes met feta-avocado dip

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Julia’s Album.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ohmydish
    11 januari 2017 at 10:41

    Boerenkool chips (!!) Nog nooit gemaakt, maar lijkt me heerlijk. Krijg spontaan zin in een heerlijke salade na het zien van deze prachtige foto’s 🙂

    • Avatar foto
      Reply
      Laura
      13 januari 2017 at 12:28

      Thanks! Dit is echt een heerlijke goed gevulde salade 😀 én de boerenkoolchips is zo makkelijk te maken! Ik wil binnenkort meer groente chips gaan uitproberen.. hebben jullie daar ervaring mee? Van zoete aardappel en bietjes enzo.. Lijkt me ook lekker!

    Leave a Reply