Hoofdgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Gevulde portobello met pompoen risotto

gevulde portobello met Pompoen risotto | It's a Food Life

Bekentenis: ik had nog nooit risotto zonder pakje gemaakt. En daarom is het al best een tijdje geleden dat ik risotto op heb. Maar gelukkig heb ik ein-de-lijk die zak risotto rijst – die al een paar maanden in de kast lag – aangebroken en zelf, from scratch, risotto gemaakt. Met pompoen! Want ik ben gek op pompoen en had nog zo’n mooie oranje rakker liggen. Samen met Angela van Impuls-Voeding ben ik de keuken ingedoken. Dus hierbij het recept voor pompoen risotto. En omdat ik ook nog een paar mooie portobello’s in de koelkast had liggen is het gevulde portobello met pompoen risotto geworden.

gevulde portobello met Pompoen risotto | It's a Food Life

Recept voor gevulde portobello met pompoen risotto

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Ingrediënten:
2 liter kippen bouillon (of groente bouillon voor vega variant)
2 el roomboter
2 el olijfolie
1 kleine rode ui, gesnipperd
400 gram Arborio rijst (risotto/paella rijst)
500 gram pompoen
200 ml witte wijn
500 gram pompoen
50 gram grana panado
1 tl verse tijm
1/2 nootmuskaat
1/2 tl witte peper
snufje zeezout
eventueel pompoen pitjes voor bij het serveren
2 portobello’s

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de kippen/groente bouillon in een steelpannetje op laag vuur. Doe de olijfolie en roomboter in een grote pan en laat smelten. Voeg de gesnipperde rode ui toe en bak een paar minuten tot de ui zachter is. Voeg de risotto rijst toe en meng goed door elkaar. Giet een soeplepel bouillon bij de rijst en roer tot dit is geabsorbeerd.  Giet dan de wijn erbij en roer weer door tot ook de wijn in geabsorbeerd. Oke, nu is het een kwestie van beetje bij beetje de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuutjes.

Smeer de portobello’s lichtjes in met olijfolie en zet ze 15 minuten in de oven.

Snijd de pompoen in stukjes en stoom of kook gaar. Ik laat de schil om de pompoen en haal die eraf na hetstomen, dat gaat makkelijker. Doe de gare pompoen in een keukenmachine of blender en voeg de kruiden toe. Pulseer de pompoen tot puree.

Als de rijst gaar is kan je de pompoen puree en grana panado toevoegen. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een paar minuutjes.

Haal de portobello uit de oven en vul de portobello met pompoen risotto. Serveer met wat pompoen pitjes on top en geniet van deze heerlijke, mooie oranje gekleurde pompoen risotto.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Ook erg lekker:
Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes
Geroosterde zoete aardappel met rijst en pindasaus

gevulde portobello met Pompoen risotto | It's a Food Life

Wij zijn op reis. Met onze backpack op de rug zijn wij op avontuur in Zuid-Oost Azië. Ik heb elke maandag een lekker recept klaar staan.
En ik hoop zo tussendoor, af en toe, een mooi reisverslagje online te zetten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply