Gotta love makkelijke snelle recepten zoals deze mini pizza hapjes van bladerdeeg met tomaat en citroenricotta. Helemaal als het perfecte hapjes zijn die je mee kan nemen naar social gatherings!
Laatst had ik een meeting van Organic Kitchen en aangezien merendeel bestond uit diehard foodies bracht iedereen wat lekkers mee. Ik had weinig tijd en zocht een snel en makkelijk foodie waardig recept. Op pinterest kwam ik dit recept voor tomato ricotta phyllo tart tegen en na een korte stop bij de supermarkt lagen deze mini pizza’s binnen no time in de oven.
Recept voor mini pizza’s van bladerdeeg
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
– 10 plakjes bladerdeeg
– 250 gram verschillende mini-tomaatjes
– 3 trostomaten
– 250 gram ricotta
– 1 citroen
– 1 ei
– 1 el rozemarijn
– peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C
Snij de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met wat opgeklopt ei.
Doe de ricotta in een bakje, rasp de citroen erboven en voeg ook het sap van een halve citroen toe. Voeg wat zout en peper toe en meng goed door elkaar.
Verspreidt de citroenricotta over de plakjes bladerdeeg. Snij de tomaten in hele dunne plakjes en verdeel over de ricotta.
Strooi er nog wat rozemarijn overheen, eventueel wat extra peper en zout en zet 15 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Probeer ook eens:
Aubergine pizza hapjes
Borrelhapje: gevulde guacamole eieren
Komkommer met makreelsalade
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
2 Comments
Nicky
19 oktober 2016 at 09:50Oh dit lijkt me echt heel lekker om te maken, ook niet zo’n zwaar hapje! Leuk recept 🙂
Laura
19 oktober 2016 at 13:26Hoi Nicky! Bedankt voor je berichtje! Ja deze hapjes zijn echt heel lekker en makkelijk te maken! En inderdaad niet te zwaar op de maag 😉
groetjes!