Bijgerechten/ Gezonde tussendoortjes/ Recepten/ Vegetarisch

Mini pizza hapjes van bladerdeeg met tomaat

Makkelijke mini pizza's met tomaat | It's a Food Life

Gotta love makkelijke snelle recepten zoals deze mini pizza hapjes van bladerdeeg met tomaat en citroenricotta. Helemaal als het perfecte hapjes zijn die je mee kan nemen naar social gatherings!

Makkelijke mini pizza's met tomaat | It's a Food Life

Laatst had ik een meeting van Organic Kitchen en aangezien merendeel bestond uit diehard foodies bracht iedereen wat lekkers mee. Ik had weinig tijd en zocht een snel en makkelijk foodie waardig recept. Op pinterest kwam ik dit recept voor tomato ricotta phyllo tart tegen en na een korte stop bij de supermarkt lagen deze mini pizza’s binnen no time in de oven.

Makkelijke mini pizza's met tomaat | It's a Food Life


Recept voor mini pizza’s van bladerdeeg

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:
– 10 plakjes bladerdeeg
– 250 gram verschillende mini-tomaatjes
– 3 trostomaten
– 250 gram ricotta
– 1 citroen
– 1 ei
– 1 el rozemarijn
– peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C

Snij de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met wat opgeklopt ei.

Doe de ricotta in een bakje, rasp de citroen erboven en voeg ook het sap van een halve citroen toe. Voeg wat zout en peper toe en meng goed door elkaar.

Verspreidt de citroenricotta over de plakjes bladerdeeg. Snij de tomaten in hele dunne plakjes en verdeel over de ricotta.

Strooi er nog wat rozemarijn overheen, eventueel wat extra peper en zout en zet 15 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

Makkelijke mini pizza's met tomaat | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Probeer ook eens:
Aubergine pizza hapjes
Borrelhapje: gevulde guacamole eieren
Komkommer met makreelsalade

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Nicky
    19 oktober 2016 at 09:50

    Oh dit lijkt me echt heel lekker om te maken, ook niet zo’n zwaar hapje! Leuk recept 🙂

    • Laura
      Reply
      Laura
      19 oktober 2016 at 13:26

      Hoi Nicky! Bedankt voor je berichtje! Ja deze hapjes zijn echt heel lekker en makkelijk te maken! En inderdaad niet te zwaar op de maag 😉

      groetjes!

    Leave a Reply