advertorial

4 tips bij het kopen van een pan

pan

Voor het bereiden van een maaltijd gebruiken de meeste mensen pannen. In een pan kook je onder meer groenten en aardappels. Daarnaast zijn er pannen voor het bereiden van vlees. Gebruik je al jarenlang dezelfde pannen? Dan zijn deze mogelijk aan vervanging toe. In dat geval ga je op zoek naar een nieuwe pan. Door het grote aanbod is dit geen gemakkelijke opgave. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje die van pas komen bij het kopen van een pan.

1. Bepaal het juist formaat van de pan

Pannen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Daarom raden wij jou niet aan om lukraak zomaar een braadpan te kopen. Doe je dit wel? Dan bestaat de kans dat je een te grote of te kleine pan koopt. Bepaal daarom eerst het formaat van de pan. Vraag jezelf af waar je de pan voor wilt gebruiken. Gebruik je hem vooral voor het bereiden van sausjes of jus? Dan heb je waarschijnlijk al voldoende aan een steelpannetje. Wanneer je groente of aardappels wilt bereiden, heb je een grotere pan nodig.

2. Kijk goed naar de warmtebron

Zodra je het formaat van de pan bepaald weet, ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk ook naar de warmtebron kijken waarop je hem gebruikt. Niet iedere pan is namelijk geschikt voor elke warmtebron. Kook je op een inductiekookplaat? Dan heb je bijvoorbeeld een pannenset met een dikkere bodem nodig dan wanneer je op gas of een keramische kookplaat kookt. Stap je over van gas naar inductie? Dan is de kans groot dat je nieuwe pannen moet kopen. De bodem van de pannen kan namelijk kromgetrokken zijn. Als je ze vervolgens op een inductiekookplaat zet, raken ze de plaat niet volledig. Hierdoor kun je jouw eten niet of minder goed bereiden.

3. Zoek uit of de pan een antiaanbaklaag heeft

Tijdens het koken is het niet prettig als eten constant aanbakt. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een pan met een antiaanbaklaag. Zo’n pan zorgt er namelijk voor dat gerechten nooit meer blijven plakken in de pan. Althans, als je er zorgvuldig mee omgaat. Zet een grillpan met antiaanbaklaag bijvoorbeeld niet in de vaatwasser en was hem ook niet af met een sopje. Als je dit trouw doet, beleef je langere tijd plezier aan de pan.

4. Focus je niet te veel op de prijs

De prijs van pannen loopt behoorlijk uiteen. Je kunt een pan kopen voor een paar euro, maar er zijn ook dure pannen te koop. Veel mensen neigen naar geen goedkope pan, maar dit is vaak niet de beste keuze. Waarom niet? Omdat deze pan van mindere kwaliteit is dan een duurder exemplaar. Hierdoor is een goedkope pan vaak eerder aan vervanging toe dan een duurdere. 


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply