Die makkelijke rösti rondjes uit de diepvries, je kent ze wel. Hop uit de vriezer de pan of oven in en verder hoef je er niet veel aan te doen eigenlijk. Ik heb hier een alternatief voor je waar je met liefde wat tijd voor wilt vrijmaken om de keuken in te duiken: quinoa koekjes met knoflook en kruiden. Toegegeven, het kost iets meer tijd maar dan heb je ook wat. Echt eten.
Deze quinoa koekjes zijn makkelijk in te vriezen trouwens. Dus maak meteen een flinke batch en stop een deel in de vriezer. Die kan je zo vanuit de vriezer meteen opwarmen in de oven – een minuut of 15-20 op 200 graden – of in de koekenpan.
Quinoa kook je zo:
Quinoa kook je als volgt: spoel de quinoa goed af onder koud stromend water – een fijn vergiet is hierbij wel makkelijk. Doe 250 gram quinoa in een pan met 750 milliliter water, voeg een snufje zouttoe en breng aan de kook. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen tot het water verdampt is, de quinoa gaar is en je kleine krulletjes uit de korreltjes ziet komen. Daar word ik altijd een beetje enthousiast van, van die krulletjes. Levend voedsel mensen, levend voedsel! Je hebt geen 250 gram quinoa nodig voor dit recept maar zoals ik eerder al zei, ik maak altijd meer. Je kan gekookte quinoa een week in de koelkast bewaren. Je kan het ook invriezen trouwens, dan blijft het zo’n 3 maanden goed.
Recept voor hartige quinoa koekjes met knoflook (zo’n 20 stuks)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
460 gram gekookte quinoa (ongeveer 250 gram ongekookte quinoa)
5 biologische eieren
40 gram geraspte parmezaanse kaas
3 plakken volkorenbrood, tot kruim vermalen
15 gram fijngehakte kruiden naar keuze (bv. bieslook, basilicum, rozemarijn)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote rode ui, fijngehakt
1 el tijm
1 tl paprikapoeder
zout en peper
olie, om in te bakken
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed – met je handen – door elkaar tot alles goed gemengd is.
Schep wat van het quinoa mengsel op je handen en vorm er koekjes van tussen je handpalmen. Ik schep een eetlepel van het mengsel op mijn hand en vorm er eerst een bolletje van. Dan druk ik dit voorzichtig – beetje bij beetje – plat zodat er een plat, rond koekje ontstaat van 4-5 cm doorsnee en ongeveer 1 cm dik.
Verhit één eetlepel olie in een koekenpan en bak 4-5 koekjes tegelijk. Bak ze op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten aan elke kant. Draai ze voorzichtig om met een spatel zodat ze niet uit elkaar vallen. Als ze eenmaal gebakken zijn dan vallen de quinoa koekjes niet zo gauw uit elkaar.
Serveer met een heerlijke salade en ik vind deze quinoa koekjes altijd verdomd goed smaken bij vis.
Het recept voor deze awesome quinoa koekjes komt uit het kookboek Tasty Express van Sneh Roy.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter
Ook lekker:
Pompoenfrietjes met feta-avocado dip
Hartige havermoutkoekjes met mais, erwtjes en komkommer
Wij zijn op reis. Met onze backpack op de rug zijn wij op avontuur in Zuid-Oost Azië. Ik heb elke maandag een lekker recept klaar staan.
En ik hoop zo tussendoor, af en toe, een mooi reisverslagje online te zetten.
No Comments