Een lekker recept voor gegrilde zalm met perzik en grapefruit met daarbij een bekentenis: ik ben een multitasker. Hoewel dat gunstig is bij een sollicitatiegesprek vind ik het in mijn dagelijkse leventje niet altijd een positieve eigenschap. Het lijkt me helemaal niet verkeerd om me gewoon eens op één ding tegelijk te kunnen focussen. Dan komt het misschien ook minder vaak voor dat mijn keuken eruit ziet alsof er een bom is ontploft…. BAM! Daar schrok je van hè.
Ik heb een week ‘vakantie’. Vakantie staat tussen aanhalingstekens omdat ik nog wel gewoon moet werken en druk ben met mijn blog en andere zaken. Maar ik heb wel vakantie als het op studeren aankomt, want afgelopen zaterdag heb ik mijn diploma voor gewichtsconsulent behaald (hooray!). En aangezien het examen voor voedingsdeskundige pas over een paar maanden plaatsvindt heb ik besloten dat ik die boeken een weekje links kan laten liggen. Het kwam me ook wel een beetje mijn strot uit moet ik zeggen.
Je bent vast reuze benieuwd wat bovenstaande alinea’s met elkaar te maken hebben. Nou dat zal ik eens vertellen. In mijn vakantie duik ik in de vrije uurtjes de keuken in om wat recepten te maken die al lang op mijn lijstje staan. Ik maak mijn keuken schoon om ‘beter te kunnen werken’, wat volkomen nutteloos is want elke keer maak ik er toch weer een teringbende van. En die bende heb ik dus vooral te danken aan die bovengenoemde eigenschap, dat multitasken. Want ik kan het niet laten om met minstens drie recepten tegelijk aan de slag te gaan.
In mijn hoofd klinkt het heel logisch om aan het avondeten te beginnen terwijl ik ondertussen in twee pannen tegelijk quinoa koekjes aan het bakken ben en tegelijkertijd verhit in het beslag voor groente muffins sta te roeren. Mijn Canon ligt (onder een berg keuken gerij) ‘klaar voor gebruik’ want er moeten ook foto’s gemaakt worden.
Dit resulteert in één grote chaos en een keuken die totaal overhoop ligt. De foto’s mislukken (of worden in ieder geval niet zo mooi als dat ik ze voor mij zie) en als ik iemand zou vertellen dat ik de dag ervoor de keuken ijverig heb staan poetsen zou hij me aankijken alsof ik een malloot ben.
Maar eigenlijk is dat wel prima, want stiekem geniet ik er ook wel van. Haar in de knot, muziek op volume hard, lekker groenten kapot hakken en recepten van mijn lijstje afstrepen. Misschien moet je ook niet alles willen veranderen, ieder mens heeft immers zijn eigenaardigheden. Bovendien:
A clean kitchen is a sign of a wasted life.
Onderstaand recept komt uit één van mijn favoriete kookboeken: Tasty Express van Sneh Roy. Het is een lekker fris recept, zeker een aanrader voor de zomer.
Recept voor gegrilde zalm met perzik en grapefruit
Ingrediënten voor 2 personen:
2 grote zalmfilets, met huid
sap van 1 citroen
1 grote perzik, pit eruit en fijngehakt
1/2 grapefruit, het vruchtvlees grof gehakt
1 kleine rode ui
1 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
1 theelepel kokosbloesemsuiker (kan je ook weglaten)
snufje zout
2 el verse munt, gehakt
2 el verse peterselie, gehakt
zwarte peper,
partjes citroen
Zo maak je het:
Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze droog. Giet het sap van één citroen eroverheen en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Zet de zalm 30 minuten in de koelkast.
Doe de grapefruit, perzik, rode ui, olijfolie, citroensap, suiker, zout, munt en peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met versgemalen peper en meng goed door elkaar.
Verhit de grillpan op hoge temperatuur. Giet er royaal olie in (of spray de zalmfilets in met olie) en leg de zalmfilets op de grill. Gril ze 6-10 minuten aan elke kant totdat de huid knapperig is. De zalm moet in het midden nog net een beetje roze zijn.
Leg de zalm op de borden en schep de perzik en grapefruit relish er royaal overheen. Serveer met partjes citroen.
Volg je It’s a Food Life al? Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Check ook deze lekkere recepten op It’s a Food Life:
Volkoren pizza met groene asperges
Courgetti met tonijn-tomatensaus
Makkelijke paddenstoelen risotto
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments