Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Citroencake met kaki fruit en maanzaad

Recept voor citroen cake met kaki fruit | It's a Food Life

Tijdens mijn laatste dienst bij Infraligne wilde ik wat lekkers meenemen voor mijn collega’s en klanten. Ik dook de keuken in en maakte mijn favo bounty balletjes en deze heerlijke citroencake met kaki fruit. I ♥ kaki fruit en anderen blijkbaar ook want de cake viel goed in de smaak!

Recept voor citroen cake met kaki fruit | It's a Food Life

Vorige herfst ontdekte ik voor het eerst kaki fruit (kaki persimmon) en ik snap niet dat ik deze vrucht nooit eerder had geproefd! Het is een heerlijke zachte, zoete vrucht en ik vond het wel een goed idee om een kaki cake te bakken. Bekt ook zo lekker he.. ‘kaki cake’.

Enfin, ik vind citroencake ook altijd onwijs lekker en dacht dat het zoete van de kaki en het zure van de citroen weleens vrienden konden worden. Had ik het daar eens bij het juiste eind! Waarom maanzaad erbij? Omdat citroen en maanzaad het ook heel goed met elkaar kunnen vinden.

Tip: citroen-maanzaad pannenkoekjes 

Recept voor citroen cake met kaki fruit | It's a Food Life

Citroencake met kaki fruit
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur
 

Een lekkere geraffineerde suikervrije zoetzure citroencake met kaki fruit en maanzaad. 

Porties: 12 plakken
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 150 gram speltmeel
  • 90 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 70 gram maanzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 citroen rasp + sap
  • 60 milliliter maple syrup
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter koolzaadolie of kokosolie, olijfolie..
  • 2 kaki fruit
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC

  2. Mix het speltmeel, maanzaad, zout en bakpoeder door elkaar. 

  3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap ook uit. Mixhet citroenrasp en sap met de suiker en het maple syrup

  4. Mix de eieren, yoghurt en vanille-extract. Voeg dit mengsel nu toe aan het suikermengsel en klop alles luchtig door elkaar.

  5. Mix nu beide mengsel door elkaar. Als alles goed gemengd is voeg je beetje bij beetje de kokosolie toe. 

  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Kieper het deeg in het bakblik. Snijd het bovenste deel van het kaki fruit en snijd de vrucht nu in dunne plakken. Duw de plakken een voor een in het deeg, laat er telkens een paar millimeter tussen zitten.

  7. Zet de cake 50 minuten in de oven. 

Notities

Let op dat de bovenkant niet verbrand. Wordt de cake toch wat donker? Bedek de cake met wat aluminiumfolie en laat verder gaar bakken.


Er staan nog veel meer lekkere cake recepten op It’s a Food Life:
Appel-speculaascake met noten en bessen
Courgette citroen cake
Recept voor suikervrije appel en peren cake

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Jorinde
    8 februari 2017 at 18:49

    Hoeveel eieren? Want ze staan niet bij het lijstje maar wel in het recept?
    Dankje:-)

    • Laura
      Reply
      Laura
      8 februari 2017 at 20:15

      He verrek! 3 eieren heb ik gebruikt!

  • Reply
    Elise
    28 november 2017 at 15:22

    Hey Laura,
    Dat klinkt als een hele lekkere cake! Alleen vroeg ik me af of je misschien tips hebt waarmee ik de eieren eventueel zou kunnen vervangen?
    Alvast bedankt!

  • Leave a Reply