
Brownies zonder bloem en suiker maar mét zwarte bonen en dadels. Daardoor zijn ze rijk aan eiwitten en vezels.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de kokosolie in een ovenvast schaaltje in de oven om alvast te smelten.
Smelt de chocolade au bain marie: breng in een pannetje water aan de kook. Doe de stukjes chocolade in een kom die past op het pannetje. Laat de chocolade al roerend smelten.
Hak de walnoten in een keukenmachine in grove stukjes. Doe ze over in een kommetje. Verwijder de pitten en maal de dadels in de keukenmachine fijn. Soms helpt het om de dadels al wat klein te snijden. Zet ook de dadels apart.
Pureer de bonen in de keukenmachine.
Doe de dadels opnieuw in de keukenmachine, voeg de kokosolie toe en pureer enkele minuten tot een crème.
Voeg de eieren bij de dadel crème. Voeg beetje bij beetje de bonenpuree en de chocolade toe en blijf pureren tot het goed gemengd is. Voeg de vanille, cacao en koffie toe en ook driekwart van de walnoten.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Verdeel de overige walnoten over het beslag. Bak de zwarte bonenbrownie 30 minuten in de oven.
Laat de brownie afkoelen voordat je 'm in stukjes snijd. Deze brownie blijft 5 dagen goed in de koelkast maar je kan de stukjes ook invriezen!
Dit recept komt uit het kookboek FitChef.