Blijf jij binnen met kerst, op de bank weggekropen onder een dekentje? Zorg dan dat je jezelf verwend met wat lekkers! Met deze makkelijk te maken vegan chocolade fudge bijvoorbeeld. En als je er wel op uit gaat tijdens de kerstdagen neem deze fudge dan mee als lekkers voor bij de koffie! Score!
Ik heb dit recept voor vegan chocolade fudge vorige week ook al op Facebook en Instagram gedeeld. Daar deel ik trouwens vaker recepten die nog niet op It’s a Food Life zijn verschenen… Dus als je op die follow knop drukt krijg jij ook die recepten in je tijdlijn 😉

Deze gezonde vegan chocolade fudge maak je in vijf minuten met maar een paar ingrediënten.
- 80 gram kokosolie
- 50 gram cacaopoeder
- 70 mililiter maple syrup
- 130 gram notenboter pindakaas, amandelboter of gemengde notenboter
- 1/2 theelepel (keltisch) zeezout
-
Smelt de kokosolie op laag vuur en roer de maple syrup en notenboter erdoor tot alles gesmolten is.
-
Voeg nu het cacao poeder toe en roer goed door tot er geen klontjes meer zijn.
-
Giet te fudge in vormpjes, strooi er een beetje zout op en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Ze zijn het lekkerst als je ze 3 minuten voor het serveren uit de koelkast haalt. Maar ze worden wel snel zacht dus bewaar de chocolade fudge in de koelkast.
Er staan nog veel meer lekkere recepten met chocolade op It’s a Food Life:
Healthy snack: chocolade bliss balls
Zelfgemaakte chocolade granola
Vegan mokka chocolademousse met perencompote en pistacheboter
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
2 Comments
D.koopman6@gmail.com
27 december 2017 at 17:45Hoi Laura,
Dit klinkt goed 🙂
Kan ik ipv maple syrup ook koekesbloesemsuiker gebruiken?
Groetjes!
Laura
23 januari 2018 at 18:07Hoi! Ja hoor dat kan!