Gezonde tussendoortjes/ Recepten

Appel-speculaascake met noten en bessen

Recept voor gezonde appel speculaascake | It's a Food Life

Ik zit echt volop in de speculaaskruiden hoor. Overal gooi ik het doorheen.. Door mijn havermout, pannenkoeken en door mijn baksels – zoals deze appel peer speculaas crumbleLaatst was ik weer aan de bak en besloot ik van mijn appelcake een appel speculaascake met noten en bessen te maken! 

Gezonde appel-speculaascake met noten
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
50 mins
Totale tijd
1 hr
 

Een gezonde goedgevulde appelcake met speculaaskruiden en lekker veel noten en vruchten.

Porties: 12 porties
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
  • 180 gram havermeel je kan havermout tot meel malen
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1/2 theelepel (keltisch)zeezout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 milliliter kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 appels
  • 100 gram noten en bessenmix
Topping
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven op 180ºC. Doe de kokosolie in een ovenbestendig schaaltje en zet in de oven zodat het alvast kan smelten.

  2. Mix de droge ingrediënten door elkaar (dus havermeel, boekweitmeel, zeezout, kaneel, koekkruiden, bakpoeder, kokosbloesemsuikers) in een grote kom. 

  3. Meng de gesmolten kokosolie met de suiker.

  4. Mix de eieren, yoghurt en het vanille-extract in een blender en voeg het olie/ suikermengsel toe. 

  5. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. 

  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en maal de appels tot kleine stukjes in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Hak de appels dan met een groot mes in kleine stukjes. 

  7. Voeg de appels bij het deegmengsel. Voeg ook de noten bessen mix toe en roer alles goed door elkaar. 

  8. Bekleed een cakevorm met bakpapier en kieper het appel speculaascake mengsel in de vorm. Mix de suiker en kaneel voor de topping door elkaar en strooi over de cake. 

  9. Zet de speculaascake 50 minuten in de oven. Als de cake gaar is (prik er met een satéprikker in en als die schoon blijft is cake gaar) laat hem dan nog even in de oven met open deur afkoelen. 

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere gezonde cake recepten op It’s a Food Life:
Courgette citroen cake
Recept voor suikervrije appel en peren cake
Rabarbercake met aardbeien en kokos

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply