In het weekend vind ik het altijd fijn om de keuken in te duiken en lekkere recepten te maken. Als ik even tijd heb dan duik ik de keuken in! Bijvoorbeeld om deze gezonde en geraffineerde suikervrije appel en peren cake te bakken! Is ie niet prachtig?
Recept voor Appel en Peren cake
Ingrediënten:
200 gram volkorenmeel
2 appels
2 peren
4 eieren
50 gram kokosolie of roomboter, gesmolten
15 gram kokosbloesemsuiker
2 tl kaneel
1,5 tl bakpoeder
1 snuf zout
Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175°C. Mix alle droge ingrediënten in een grote kom.
Schil één appel en rasp deze fijn. Schil de peren en prak of pureer deze in de keukenmachine/blender. Voeg de appel en peren toe aan het meel mengsel. Snij de andere appel in vier stukken, haal het klokkenhuis er uit en snij in dunne partjes (schil zit er nog aan).
Mix de eieren schuimig en voeg de kokosolie of roomboter toe. Mix het eimengsel met het meelmengsel en doe dit in een cakeblik dat je hebt bekleed met bakpapier. Leg nu de dunne plakjes appel in het deeg en duw deze een beetje aan (zie foto’s). De plakjes appel zullen niet verder in het deeg zakken.
Bak de cake voor 55 minuten op 175°C.
Tip: Meng een paar eetlepels Griekse yoghurt met flink wat kaneel en kwak wat op de cake vlak voor het serveren.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Nog bak inspiratie nodig? Check deze recepten eens:
Chocoladetaart met salted karamel en aardbeien
Rabarbercake met aardbeien en kokos
Courgette citroen cake
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
4 Comments
Judith - myfoodblog.nl
8 mei 2015 at 18:59Hmmm, heerlijk! Slim om ook peren te gebruiken, anders wordt het al snel te fris denk ik (en heb je meer suiker nodig ;-))
Laura
8 mei 2015 at 19:16De peren zorgen inderdaad voor een heerlijke zoete smaak 🙂 Tof logo heb jij op de blog!
Erna
6 oktober 2017 at 10:17Heerlijke cake. Hier kon ik mooi de rijpe peren in kwijt die ik had liggen.
Ipv volkorenbrood heb ik speltmeel gebruikt.
Laura
11 oktober 2017 at 20:29Hoi Erna fijn dat het lekker was! Ik gebruik ook altijd graag nét iets te rijp fruit voor in mijn baksels! Lekker zoet 🙂