Citroen, ik hou ervan. Ik drink dagelijks – elke ochtend – een groot glas water met citroensap. Ook maak ik vaak cakes met groente en fruit. Deze brownie muffins zijn bijvoorbeeld ook met courgette. En ook deze wortel cake met cashew frosting zit vol groente – duh wortel! Een combi van courgette en citroen in een cake.. hemels! Check het recept voor deze courgette citroen cake hieronder.
Citroenen zijn gezond. Echt waar – citroenen zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vitamine B, C, calcium ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels. Kalium helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en vitamine C bevorderd onder andere de opname van ijzer.
Recept voor Courgette citroen cake
Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur in de oven
Ingrediënten:
75 gram amandelmeel
125 gram havermeel (havermout tot meel maken)
75 gram gebroken lijnzaad
70 gram kokosbloesemsuiker
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
2 tl baking soda
snufje zout
1 courgette, fijngehakt
1 el geraspte citroen schil
3 biologische eieren
5 el Griekse yoghurt
120 ml koolzaadolie
sap van één citroen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175ºC
Meng in een kom de natte ingrediënten door elkaar. Dus de eieren, yoghurt, koolzaadolie en het citroensap. Meng vervolgens in een andere kom de rest van de ingrediënten – behalve de courgette en citroenschil – door elkaar. Voeg beide mengsels bij elkaar en als alles goed door elkaar is gemengd voeg je de courgette en citroenschil toe. Meng nog een keer goed door elkaar.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe het beslag erin. Zet de cake 1 uur in de oven. De citroencake met courgette is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt.
Volg je It’s a Food Life al?
Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!
Nog meer cake inspiratie:
Gezonde bananen-kokosbrood
Appel en peren cake
2 Comments
elly
9 juni 2016 at 18:28Smaakte erg lekker masr is 120 ml olie niet erg veel, alvast bedankt
Elly
Laura
11 juni 2016 at 16:29Hallo Elly, ik heb 120 ml gebruikt en vond ik geen probleem. Als je de cake in 10 of 12 plakken verdeelt valt het aantal vetten wel mee. Maar je kan geurst proberen om de cake te maken met minder olie 🙂 ik heb dit alleen nog niet gedaan dus ik weet niet hoe die dan zou zijn..
groetjes