Hoofdgerechten/ Recepten

gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade | It's a Food Life

Het recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade is makkelijk te maken en een feestje om te eten. Als je op zoek bent naar een lekker makkelijk recept met vis dan moet je zeker even verder lezen. Ik geef ook het recept voor zelfgemaakte pesto! Heb je pesto weleens zelfgemaakt? Zó lekker en niet te vergelijken met pesto uit een potje.

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade | It's a Food Life

Zelfgemaakte pesto is lekker én gezond, een prima smaakmaker om te gebruiken bij koude en warme gerechten en helemaal bij een lekkere witvis! Je kan pesto ook heel makkelijk invriezen dus als je het recept verdubbeld dan heb je gelijk een mooi voorraadje!

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade | It's a Food Life

De kruidige quinoa past heel goed bij dit visgerecht! Maar je kan het natuurlijk ook prima combineren met andere gerechten. Quinoa is koolhydraatarm en glutenvrij, bevat onwijs veel eiwitten en bevat lekker veel voedingsvezels. Ik eet het altijd graag door een salade maar soms ook als ontbijt of ik maak er quinoa koekjes van!

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade | It's a Food Life

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Witvis uit de oven met een krokant pesto havermout korstje. Serveer het met een gezond kruidige quinoa salade en het is feest aan tafel!

Gerecht: Hoofdgerecht, salade, vis
Porties: 2 personen
Auteur: Laura - It's a Food Life
Ingrediënten
zelfgemaakte pesto
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 scheuten extra vierge olijfolie
gepaneerde pesto witvis
  • 3 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels pesto
  • 350 stevige witvis
kruidige quinoa salade
  • 100 gram quinoa
  • 1/2 blokje groente bouillon
  • 15 gram verse peterselie
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
Zo maak je het
Zelfgemaakte pesto
  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter. Laat afkoelen.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas, pel de knoflook en pluk de basilicum blaadjes van de steeltjes. 

  3. Doe de pijnboompitjes in de keukenmachine, voeg het sap van een halve citroen toe en maal kort fijn.

  4. Voeg de overige ingrediënten toe en maal tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als het nog niet smeuïg genoeg is.

Gepaneerde pesto witvis:
  1. Verwarm de oven op 180ºC.

  2. Dep de witvis droog met een stukje keukenpapier. Smeer de witvis in met pesto, verdeel de havermout over de witvis en zet de vis 15 minuten in de oven.

Kruidige quinoa salade
  1. Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water – een fijn vergiet is hierbij wel makkelijk. Doe de quinoa in een pan met 300 milliliter water, voeg het blokje groente bouillon toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen tot het water verdampt is, de quinoa gaar is en je kleine krulletjes uit de korreltjes ziet komen.

  2. Hak de verse peterselie fijn en rasp de schil van de citroen.

  3. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix goed. Sprenkel het sap van een halve citroen over de quinoa salade en breng op smaak met zout en peper. 

Recept voor gepaneerde pesto witvis met kruidige quinoa salade | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog meer lekkere vis recepten op It’s a Food Life:
Gegrilde Zalm met Perzik en Grapefruit
Sushi in een kom aka Sushi bowl
Kabeljauw met lamsoor en cherry tomaat

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply