Hoofdgerechten/ Recepten

Kabeljauw met lamsoor en cherry tomaat

kabeljauw met lamsoor en tomaat - It's a Food Life

Vis. Ik ben er gek op! En ik verkies met liefde een lekker visje boven een stuk vlees. Anytime. Daarom ben ik het ook helemaal niet eens met het Voedingscentrum dat vis nu nog maar 1x in de week op het menu hoeft te staan. Doe toch niet zo gek. Dit is echt een super simpel recept maar de smaken doen het oh zo goed bij elkaar. Kabeljauw met lamsoor en cherry tomaat. Gezond, simpel en zeer smakelijk.

kabeljauw met lamsoor en tomaat - It's a Food Life

Nog nooit van lamsoor gehoord? Of wel maar heb je het nog nooit gegeten? Ik tot voor kort ook niet hoor. Het is dat wij er door Boerschappen verblijd mee werden. Maar het is echt heel lekker en helemaal bij vis past deze zilte groente perfect. Niet gek want lamsoor groeit in gebieden bij de zee, zoals op de slurfter van Texel. De plant heeft door het zeewater veel jodium, zout en broom in zich zitten. Super gezond want dat zijn allemaal stoffen met desinfecterende werking. Reden genoeg dus om eens lamsoor klaar te maken.

kabeljauw met lamsoor en tomaat - It's a Food Life

Recept voor kabeljauw met lamsoor en cherry tomaat

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
2 kabeljauwfilets
300 gram lamsoor
40 gram cherry tomaatjes
verse dille
beetje olie
peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C

Bestrooi de kabeljauw met wat olijfolie, peper en zout. Zet de kabeljauw voor ongeveer 8 minuten in de oven of tot de vis gaar is (tussen de 7 en 12 minuten).

Halveer de cherry tomaatjes en kruid met wat peper en zout. Bak ze nu op laag vuur enkele minuten tot de cherry tomaatjes zacht zijn. Was de lamsoor goed en voeg bij de tomaatjes. Je hoeft de lamsoor eigenlijk maar heel even te verwarmen.

Neem de groenten uit de pan en verdeel over 2 borden. Leg de kabeljauw filets op de groenten en verdeel de dille over het gerecht.

Eet smakelijk!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Dit recept staat in het boek Puur Eten 2 van Pascale Naessens.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply