“Ik heb radijsjes hele mooie, wiiite en rooie!” En wat doe je daar dan mee? Je kan met radijsjes alle kanten op: eet ze rauw als snack of geef je salade een licht pittige bite door er radijsjes in te gooien. Maar wat je ook kan doen is de radijsjes inmaken. En dat is echt geen slecht idee hoor! Het is namelijk onwijs makkelijk, het kost weinig tijd en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Het is me een raadsel waarom maar ik vind voedsel in weckpotten fascinerend. Het heeft gewoon iets magisch.. Misschien komt het omdat het vaak echt zelfgemaakt is? En in een weckpot transformeert het eten, het krijgt een andere smaak en soms een ander uiterlijk. De smaak van ‘normaal’ eten intensiveert en soms ook de helende kracht van het voedsel. Bijzonder vind ik dat.
Ik neem mij al heel lang voor om meer te gaan ‘wecken’. En in mijn geval is meer ‘wecken’ niet echt een hele opgave want ik weck eigenlijk nooit. (Is wecken wel een werkwoord of zeg ik nu hele gekke dingen?).
Zuurkool, dat wil ik al heel lang maken. En sinds ik van de zomer het weckpot festijn bij de Xenos heb gezien wil ik zelf jam maken. Maar het komt er op de één of andere manier niet van. Gek eigenlijk want het is echt super easy!
Met trots presenteer ik jullie mijn allereerste ingemaakte groente: radijsjes! Wat heb je nodig voor ingemaakte radijsjes? Een gesteriliseerde weck- of jampot, radijsjes, appelciderazijn, water, knoflook, honing, zout en een beetje liefde en geduld.

Ingemaakte radijsjes hebben een heerlijke friszure smaak en zijn heerlijk door de salade, op brood of gewoon als snack!
- 1 bos radijsjes mag in alle soorten en maten
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml appelciderazijn
- 150 ml water
- 1,5 tl zout
- 3 tl honing
-
Was de radijsjes en snijd ze in hele dunne plakjes. Pel de knoflook en doe samen met de radijsjes in een gesteriliseerde weck- of jampot.
-
Verwarm de overige ingrediënten in een pannetje. Zorg ervoor dat de honing en het zout zijn opgelost maar breng niet aan de kook.
-
Giet het vocht bij de radijsjes en sluit het potje af met een deksel. Laat de ingemaakte radijsjes volledig afkoelen en zet in de koelkast. Na 24 uur kan je de radijsjes gebruiken.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Er staan nog meer lekkere recepten met groenten op It’s a Food Life:
Zoete aardappelburger met saus van gepofte knoflook
Groenteballetjes van pastinaak
Healthy tussendoortje: Groente muffins
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments