Soms bedenk je iets uit pure noodzaak en blijkt het een briljante ingeving te zijn. Dit recept voor appel peer speculaas crumble is bij toeval ontstaan omdat ik nog een hoop overrijpe peren en appels had liggen en heel veel liefde voel voor zelfgemaakte speculaas.
De peren en appels bleven mij maar aanstaren en toen ik van plan was om mijn favo speculaas brokken te maken kreeg ik opeens een ingeving. Een vulling van warme appels en peren met koekkruiden en wat maple syrup. Bovenop een krokant laagje zelfgemaakte speculaas crumble..
Appel peer speculaas crumble
Beste idee ooit!
Een warme zoete vulling van sappige appels en peren met een krokant laagje van zelfgemaakte speculaaskoek. Klinkt hemels toch?

Een warme zoete vulling van sappige appels en peren met een krokant laagje van zelfgemaakte speculaaskoek.
- 4 appels
- 4 peren
- 2 el maple syrup
- 1 tl koekkruiden
- 150 gram havermeel je kan ook havermout fijnmalen in een blender of keukenmachine
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1/2 tl zeezout
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 70 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram (gras)roomboter
- 1 el havermout
-
Verwarm de oven op 180ºC
-
Meng alle droge ingrediënten (behalve de havermout) van de speculaas crumble door elkaar. Voeg de roomboter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
-
Schil de appels en peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in grove stukken en doe in een grote kom. Voeg de siroop en koekkruiden toe en zorg dat alle appel en peren stukjes bedekt zijn.
-
Verdeel de vulling over een ovenschaal. Verdeel nu het speculaasdeeg over de vulling en ook de 2 eetlepels havermout.
-
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Er staan nog meer lekkere zoete recepten op It’s a Food Life:
Zelfgemaakte chocolade granola
Vegan mini appelgebakjes met amandel custard
Stoofpeertjes met havermout crumble en chocola
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments