Recepten/ Salades & Soepen

Makkelijke zoete pompoensoep met appel

Zoete pompoensoep met appel | It's a Food Life

Laten we de zondag bombarderen tot soepdag! Prima idee als je het mij vraagt. Deze pompoensoep is nét een beetje anders door het friszure appeltje dat er in zit. Yum! Pompoensoep met appel komt hier zeker vaker op het menu!

De zondag is de perfecte dag voor soep. Een makkelijk en gezonde maaltijd. Wat verse crostini erbij uit de oven, lekkere kaasjes op tafel en het wordt een echt feestmaal!

Zoete pompoensoep met appel | It's a Food Life

Omdat ik altijd nieuwe recepten wil uitproberen keek ik in de keuken om mij heen, en wat zag ik liggen? Juist! Een appel. Pompoensoep met appel dus. Nou, het resultaat mag er wezen hoor. Let er wel op dat je een friszure appel kiest zoals Granny Smith. Pompoen is al redelijk zoet van zichzelf dus het kan al gauw té zoet met een zoete appel er bij.

Pompoensoep is echt één van mijn favorieten.

Bij een biologische pompoen kan je de schil gewoon laten zitten en opeten. Maar ik vind het toch lekkerder om de schil te verwijderen. Ik kies er vaak voor om de pompoen met schil en al te bakken of te koken. Zo is het namelijk veel makkelijker om de schil er af te halen.

Tip! Maak wat extra soep, dan heb je voor doordeweeks nog een lekkere, makkelijke en gezonde lunch in de koelkast staan. Je kan de soep nog 2 dagen bewaren in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.

Pompoensoep met appel It's a Food LifePompoensoep met appel It's a Food LifePompoensoep met appel It's a Food Life

Recept voor makkelijke pompoensoep met appel

Ingrediënten (voor 4 grote kommen):
1 grote pompoen
1 friszure appel (Granny Smith)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1,5 liter groenteboullion
rozemarijn
peper en zout
optioneel: lente-ui ter garnering

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Hak de pompoen in stukken. Pel de ui en snij hem in 4 stukken. Schil de appel en snij in kleine stukken. Pel de knoflook en leg deze ingrediënten op een bakplaat. Strooi er wat peper, zout en rozemarijn overheen. Zet nu voor 30 tot 40 minuten in de oven.

3. Laat het even afkoelen als het uit de oven komt. Pel dan gemakkelijk de schil van de pompoen. Vervolgens gooi je deze en alle overige ingrediënten in een grote pan. Laat nog 10 minuten koken. Pureer alles tot een gladde soep.

4. Snij wat lente-ui klein en strooi dit over de soep. Een klein beetje extra peper doet ook wonderen voor de smaak.

Tip! Maak wat extra soep, dan heb je voor doordeweeks nog een lekkere, makkelijke en gezonde lunch in de koelkast staan. Je kan de soep nog 2 dagen bewaren in de koelkast.

Tip! Serveer deze soep met zelfgemaakte crostini:

crostini

Nodig: 1 stokbrood naar keuze (beter als het niet heel vers is), koolzaad of olijf olie, peper en zout.

Zo maak je het: Verhit de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes. Leg ze op de bakplaat dicht tegen elkaar. Strooi de olie en het peper en zout erover heen. Zet 5-8 minuten in de oven.


Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Er staan nog veel meer lekkere recepten voor soep op It’s a Food Life:
Knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie
Linzensoep met zoete aardappel
Thaise kokossoep

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eline
    16 maart 2015 at 20:42

    Elke soep die jij maakt 😀

  • Leave a Reply