Recepten/ Salades & Soepen/ Vegetarisch

Knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie

knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Life

Eindelijk heeft de regen opgegeven en laat de zon zich weer eens zien. Vanochtend tijdens yoga hebben we zo vaak de zonnegroet (Sūrya namaskāra) gedaan dat hij zich wel moest laten zien. Desondanks staat er as we speak een zeer winters soepje voor mijn neus. Een knolselderijsoep met kastanjechampignons.

Kou en regen… brrr daar ben ik niet zo van. Sproet de hond ook niet trouwens, die wilt het liefst zo snel mogelijk weer naar binnen. De diva. Wat wel fijn is aan deze guurheid van de naderende van winter is dat er weer volop kaarsjes branden in huis, ik mijn thee voorraad weer flink heb aangevuld en het eten.. Stoofpotjes, stampotten en soepen. Met van die lekkere, onwijs lelijke winterse groenten. Zoals knolselderij.

knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Lifeknolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Life

Deze soep is echt perfect voor dit seizoen. Makkelijk, smaakvol en mega vullend. Je kan het lekker vegetarisch houden en garneren met gebakken kastanjechampignons en wat super makkelijk te maken peterselie olie. Maar ik moet wel heel eerlijk zeggen dat deze soep ook erg goed smaakt met wat gebakken spekjes erdoorheen. Je kan de soep wat voller houden, dat vind ik persoonlijk lekker. Maar als je liever een wat dunner soepje hebt doe je er nog wat extra groentebouillon bij.

knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Lifeknolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Life

Recept voor knolselderijsoep met kastanje champignons en peterselie olie

Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten

Ingrediënten:
2 tenen knoflook
1 gele ui
1 knolselderij
200 gram kastanje champignons
1 liter groente bouillon
eventueel biologische spekjes
peper en zout
verse peterselie
50 ml extra vierge olijfolie

Zo maak je het:
Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm wat olie in een soeppan en bak de ui en knoflook een paar minuten.

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Maak de kastanje champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes. Doe de knolselderij en driekwart van de champignons in de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten bakken. Voeg de groentebouillon bij de groenten en laat de soep nu 45 minuten zachtjes koken.

Voor de peterselie olie moet je alleen maar de peterselie en olijfolie te pureren. Dit kan met een staafmixer of kleine blender. Easy as that!

Bak de overige champignons in een koekenpan. Als je ook spekjes gebruikt kan je deze nu ook bakken.

Als de soep lang genoeg gekookt heeft pureer je de knolselderijsoep met een staafmixer. Kijk even of de dikte van de soep je bevalt en voeg anders nog wat extra bouillon of water toe.

Schenk de soep in een kom, garneer met kastanjechampignons en eventueel wat spekjes. En als laatste druppel je er met een lepel wat peterselie olie overheen.

knolselderijsoep met kastanjechampignons en peterselie olie | It's a Food Life

 Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Nog meer soepjes:
Afrikaanse pindasoep
Currysoep
Linzensoep met zoete aardappel
Pompoensoep met appel

Volgende week is het alweer December! Dat betekent een nieuwe groente- en fruitkalender. Houdt de site in de gaten en download volgende week de Winter groente- en fruit kalender.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Merel
    1 december 2015 at 19:49

    Nice pics! <3

    • Laura
      Reply
      Laura
      3 december 2015 at 12:41

      Thanks! 🙂

    Leave a Reply