Bijgerechten/ Recepten/ Vegetarisch

Bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen

Bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen | It's a Food Life

Helaas kan ik niet zeggen: “hou je niet van bloemkool? Dan moet je deze bloemkoolrijst proberen!” Want het smaakt gewoon naar bloemkool. Domper he.. Maar ik kan wel zeggen dat het erg lekkere bloemkool is én dat het een perfecte manier is om meer groente op je bord te planten. Want het is een prima vervanger van gewone rijst. Dus als je eens geen zin hebt in gekookte bloemkool, bloemkoolcake of bloemkooltortilla’s probeer dan eens deze bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen.

Bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen | It's a Food Life

Recept voor bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 (of 3) personen:
1 bloemkool
150 gram diepvries doperwten
1 el koolzaadolie
2 tenen knoflook, fijn gesneden
1 sjalotten, gesnipperd
(keltisch)zeezout en peper
1 limoen
1 flinke hand verse koriander, gehakt.

Zo maak je het:
Snij de bloemkool in roosjes en was in koud water. Laat goed opdrogen. Doe de roosjes in de keukenmachine en maal tot rijst formaat. Stoom de doperwten in 3 minuten gaar in een stoompan.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak de sjalotten en knoflook een paar minuutjes. Voeg de bloemkoolrijst en doperwten toe en bak om middelhoog vuur zo’n 6-7 minuten. Regelmatig omscheppen tot de bloemkool een beetje knapperig is. Breng op smaak met peper en zout en doe het geheel in een grote kom. Besprenkel met limoensap en voeg koriander toe.

Bloemkoolrijst met doperwten, koriander en limoen | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Merel
    25 september 2015 at 18:41

    Oke, dit ga ik komende week een keer maken!

  • Leave a Reply