Aubergine pizza hapjes. Super makkelijk te maken en een prima manier om meer groente aan je borrelavond toe te voegen! Je kan ze beleggen zoals je wilt en zijn dus voor iedereen te customizen. Vega, met vlees of juist vis. Laat je creativiteit de vrije loop in de keuken. Ik geef je alvast een makkelijk basis recept voor aubergine pizza’s.
De tomatensaus voor op je aubergine pizza hapjes is makkelijk zelf te maken. Ik geef je hieronder een simpel receptje maar als je eens tijd hebt ga dan eens aan de slag met mijn allerlekkerste tomatensaus recept. Zeker de moeite waard en handig om in de vriezer te bewaren!
Je kan natuurlijk van alles op je aubergine pizza gooien. Ik heb het vrij simpel gehouden met wat tomatensaus, een rood uitje, mozzarella en wat Italiaanse kruiden. Maar het lijkt me ook super lekker met wat tonijn of salami… Net zoals bij echte pizza’s zijn er keuzes genoeg!
Recept voor aubergine pizza hapjes
Bereidingstijd: 30 minuten + 18 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 aubergine
zout
1 bol mozzarella
1/2 rode ui
Italiaanse kruiden
voor de tomatensaus:
3 grote trostomaten
1 klein blikje tomatenpuree
½ rode ui
2 zongedroogde tomaatjes
1 teentje knoflook
Peper en zout
Italiaanse kruiden
* of gebruik mijn recept voor de allerlekkerste tomatensaus
Zo maak je het:
Snijd de aubergine in plakjes, bestrooi met zout en leg op een bord met keukenpapier. Laat de aubergine 20 minuten liggen. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit de aubergine trekt en voorkomt zo een bittere smaak.
Als je nog niet mijn recept voor de allerlekkerste tomatensaus hebt gemaakt dan kan je kiezen voor een snelle tomatensaus: doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in de blender en pulseer tot saus. Je kan natuurlijk ook de staafmixer gebruiken.
Verdeel een flinke lepel tomatensaus per plak aubergine. Nu kan je de aubergine pizza’s beleggen. Ik heb het simpel gehouden en een bol mozzarella, wat rode ui en Italiaanse kruiden gebruikt als beleg. Maar je kan natuurlijk ook salami, blauwe kaas of tonijn toevoegen. Ik noem maar wat.
Zet de pizza’s 15 minuten in de oven en daarna nog 3 minuten onder de grill. Serveer direct.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere borrelhapjes? Probeer ook eens:
Komkommer met makreelsalade
Borrelhapje: gevulde guacamole eieren
No Comments