Een makkelijk recept voor cheesecake. No-bake cheesecake notabene! Voor bij de thee of tijdens brunch. De mini citroen cheesecake is een succes!

Ik wilde eigenlijk een klein taartje maken maar ik kon nergens een klein taartblik scoren. Dus toen ben ik maar aan de slag gegaan met muffinvormpjes en dat werkt prima. Misschien nog wel feestelijker ook.
Dit recept voor citroen cheesecake is super makkelijk te maken. Voor de bodem heb je maar drie ingrediënten nodig:
- Pecannoten
- Medjool dadels
- Kokosolie
Voor de cheesecakevulling ben je ook met maar vier ingrediënten klaar:

Een foodprocessor is wel handig bij dit recept. Die heb je vooral nodig voor de bodem, je wilt de dadels en noten tot een plakkerig geheel malen. De kokosolie zorgt ervoor dat de bodem nog wat beter aan elkaar blijft plakken.
Dit is geen light taartje. Ik gebruik namelijk gewone roomkaas en volle Griekse yoghurt. Ik geloof niet in light producten. Kies voor volle en minder bewerkte producten.

Een makkelijk en semi gezond recept voor een no-bake citroen cheesecake. Met pecannoten en dadels als bodem en heerlijke volle Griekse yoghurt.
- 200 gram pecannoten
- 10 Medjool dadels
- 3 eetlepels kokosolie
- 200 gram (Philadelphia) roomkaas
- 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 2 citroenen
- 3 eetlepels maple syrup
- 3 blaadjes gelatine of agar agar
-
Ontpit de Medjool dadels. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op laag vuur. Smelt de kokosolie. Stop de dadels, pecannoten en kokosolie in de foodprocessor en maal tot een plakkerige substantie. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en druk goed aan.
-
Leg de gelatine in een bakje met water.
-
Meng de yoghurt en roomkaas goed door elkaar. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Voeg de schil en het sap toe aan het yoghurt mengsel. Voeg de maple syrup toe en mix allemaal goed door elkaar.
-
Verwarm de gelatine in een laagje water tot het is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de vulling.
-
Verdeel de vulling nu over de muffin vormpjes. Rasp nog wat citroenschil en verdeel dat over de taartjes. Zet de mini citroen cheesecakes 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Volg It’s a Food Life op
Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest
Check ook deze lekkere recepten:
Mango kokostaartje
Oreo cheesecake met witte chocolade
Chocoladetaart met salted karamel en aardbeien
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer voor meer informatie.
No Comments