Desserts/ Ontbijt & Lunch/ Recepten

Mini citroen cheesecake

Makkelijk recept voor mini citroen cheesecake | It's a food life

Een makkelijk en semi gezond recept voor cheesecake. No-bake cheesecake notabene! Een lekker recept voor Pasen. Voor bij de thee of tijdens de Paasbrunch. De mini citroen cheesecake is een succes!

Makkelijk recept voor mini citroen cheesecake | It's a food life



Ik wilde eigenlijk een klein taartje maken maar ik kon nergens een klein taartblik scoren. Dus toen ben ik maar aan de slag gegaan met muffinvormpjes en dat werkt prima. Misschien nog wel feestelijker ook.

Dit recept voor citroen cheesecake is super makkelijk te maken. Voor de bodem heb je maar drie ingrediënten nodig:

Voor de cheesecakevulling ben je ook met maar vier ingrediënten klaar:

  • Roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • Griekse yoghurt (10% vet)
  • Maple syrup
  • Citroen
Makkelijk recept voor mini citroen cheesecake | It's a food life



Een foodprocessor is wel handig bij dit recept. Die heb je vooral nodig voor de bodem, je wilt de dadels en noten tot een plakkerig geheel malen. De kokosolie zorgt ervoor dat de bodem nog wat beter aan elkaar blijft plakken.

Dit is geen light taartje. Ik gebruik namelijk gewone roomkaas en volle Griekse yoghurt. Ik geloof niet in light producten. Kies voor volle en zo min mogelijk bewerkte producten.

Mini citroen cheesecake
Voorbereiding
15 min
Opstijven
2 uur
 

Een makkelijk en semi gezond recept voor een no-bake citroen cheesecake. Met pecannoten en dadels als bodem en heerlijke volle Griekse yoghurt.

Gerecht: Dessert, taart
Focuswoord: cheesecake
Porties: 12 taartjes
Auteur: Laura – It’s a food life
Ingrediënten
Voor de bodem:
  • 200 gram pecannoten
  • 10 Medjool dadels
  • 3 eetlepels kokosolie
Voor de vulling
  • 200 gram (Philadelphia) roomkaas
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 3 blaadjes gelatine of agar agar
Zo maak je het
Zo maak je de bodem:
  1. Ontpit de Medjool dadels. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op laag vuur. Smelt de kokosolie. Stop de dadels, pecannoten en kokosolie in de foodprocessor en maal tot een plakkerige substantie. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en druk goed aan.

Zo maak je de vulling:
  1. Leg de gelatine in een bakje met water.

  2. Meng de yoghurt en roomkaas goed door elkaar. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Voeg de schil en het sap toe aan het yoghurt mengsel. Voeg de maple syrup toe en mix allemaal goed door elkaar.

  3. Verwarm de gelatine in een laagje water tot het is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de vulling.

  4. Verdeel de vulling nu over de muffin vormpjes. Rasp nog wat citroenschil en verdeel dat over de taartjes. Zet de mini citroen cheesecakes 2 uur in de koelkast om op te stijven.


Makkelijk recept voor mini citroen cheesecake | It's a food life

Volg It’s a Food Life op 
Facebook | Instagram | Bloglovin’ |  Pinterest

Check ook deze lekkere recepten:

Mango kokostaartje
Oreo cheesecake met witte chocolade
Chocoladetaart met salted karamel en aardbeien

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Dit blog bevat affiliatie links. Lees de disclaimer voor meer informatie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply