Blog

Dé online cursus over intuïtief eten en zelfliefde

online intuitief eten cursus - proef het leven

Heb jij een ingewikkelde relatie met eten en je lichaam? Geen idee meer wat ‘gezond’ of ‘ongezond’ is en voelt het alsof je keer op keer de controle verliest rondom eten? Een volgend dieet maakt dit niet beter, maar erger. Wat jij nodig hebt is een duidelijk pad om het vertrouwen in je lichaam terug te krijgen. Eten, bewegen en voor jezelf zorgen vanuit zelfliefde en wat je lichaam je aangeeft, in plaats van externe regels en restricties.

Al mijn kennis over intuïtief eten, zelfliefde en gezondheid heb ik gebundeld in mijn zeer uitgebreide intuïtief eten online cursus: Eet met intuïtie en zelfliefde. Daarnaast krijg je toegang tot de Proef het leven Community.

Gezondheid is meer dan wat je eet

Dit is niet zomaar een cursus over voeding. Het is zóveel meer. Het is een tool om echt eetvrijheid te ervaren en intuïtief vertrouwen terug te krijgen. De cursus bestaat uit acht modules met 25+ video’s, werkboeken, een community, masterclasses, bonussen en alle tools om jou relatie met eten en je lichaam te helen.

We werken aan diepgewortelde overtuigingen en mindset. Ook krijg je praktische tips zodat je leer hoe je nou echt goed voor jezelf kan zorgen zónder eetregels en hoe je vertrouwen in je lichaam versterkt als je alles mag en kan eten. In de cursus sta ik ook uitgebreid stil bij body positivity en gewichtsstigma. Hoe kan je van jezelf houden in het lichaam dat je nu hebt?

Modules van de intuïtief eten en zelfliefde cursus: Eet met intuïtie en zelfliefde

Module 1: Zelfcompassie toolkit

Voor we de diepte induiken ga je aan de slag met een zelfcompassie toolkit. De reis van dieetmentaliteit naar eetvrijheid & zelfliefde is hobbelig, en deze toolkit gaat je helpen de hobbels te overwinnen. Je gaat actief aan de slag met effectieve en duurzame coping vaardigheden zoals zelfcompassie, mindfulness, dankbaarheid én je leert doelen te stellen vanuit je eigen unieke kernwaarden en ambities.

Module 2: Diëten vs. Intuïtief Eten

Je leert waarom diëten niet werkt en niet bijdraagt aan je gezondheid. Je leert dieetmentaliteit herkennen en loslaten. Jij gaat uit die eeuwige dieetcirkel stappen! Uiteraard gaan we in op wat wél werkt en duiken we in de basisprincipes en wetenschap van intuïtief eten.

Module 3: Luister naar je lichaam

Wat vertelt je lichaam je als je er echt naar luistert? We zijn allemaal geboren als intuïtieve eters maar door de dieetcultuur waarin we leven is het contact tussen lichaam en geest verminderd, en soms helemaal weg. “Drink als je honger hebt een glas water”, “eet niet meer na acht uur avonds” of “wanneer je zin hebt in chocola, neem dan een handje cashewnoten”. Komen deze regels je bekend voor? Het zou goed kunnen dat je door alle regels lastig kan aanvoelen waar je lichaam echt behoefte aan heeft. Leer weer te luisteren naar de innerlijke wijsheid en signalen van je lichaam en creëer zo meer bewustzijn voor wat jij fysiek en mentaal nodig hebt. Hoe voelt honger? Wanneer ben je verzadigd? Hoe wérkt je lichaam eigenlijk en waarom werkt het averechts als je deze signalen negeert?

Module 4: Sluit vrede met eten

Je leert eetregels herkennen en de invloed hiervan op je (eet)gedrag. Laat ‘alles-of-niets’ denken en ‘goed of ‘slecht’ eten los en ervaar vrijheid rondom alle voedingsmiddelen. Dit heeft direct invloed op cravings en eetbuien, waar we het uiteraard over gaan hebben. Wist je bijvoorbeeld dat bij 49% van de mensen eetbuien vanzelf over gaan, wanneer zij stoppen met diëten¹?

Module 5: Emotie-Eten en Zelfzorg

Je leert waarom emotie-eten niet per definitie slecht is. Maar je leert ook andere coping mechanismes kennen en hoe je vanuit verschillende belangrijke thema’s zelfzorg kan toepassen zodat eten weer plezierig wordt en niet een manier om gevoel te onderdrukken of verdoven. Wat heb je écht nodig?

Module 6: Zelfbeeld en lichaamsacceptatie

We duiken in de wereld van gewichtsneutrale gezondheid en je leert waarom BMI bullshit it. Je krijgt tools om je lichaam te respecteren, om te gaan met angst voor gewichtstoename en we gaan aan de slag met mindset en lichaamsbeeld.

online cursus intuïtief eten - eten met intuïtie en zelfliefde

Module 7: Bewegen voor geluk, energie en plezier

Hoe vóelt het om te bewegen? Wat doet het voor je lichaam? Vind beweging die jíj leuk vindt. Beweeg voor energie, plezier en geluk. Ontdek hoe jij het wel vol kan houden en een vast onderdeel van je leven kan maken.

Module 8: Gezondheid zonder obsessie

Je gaat alles wat je geleerd hebt over je lichaam, je emoties en je voldoening nu samenbrengen met kennis over voeding. Dit houdt in dat je jezelf leert voeden voor je gezondheid vanuit jouw innerlijke wijsheid. Krijg de tools in handen om te eten voor plezier, energie én voeding zónder dat het een obsessie wordt.

De Proef het leven Community

Het is superfijn om mensen om je heen te hebben die dagelijks tegen dezelfde dingen aanlopen als jij. Van dagelijkse frustraties, overwinningen of kleding tips voor grote lijven. Ook is het mogelijk om hierin als groep samen te werken aan opdrachten. Het kan allemaal!

Bonus:

En dat is niet alles. Er zitten ook super toffe bonussen bij de cursus! Zo leer je ook hoe je maaltijden kan plannen als je intuïtief eet en kan je toffe workouts volgen. Daarnaast zitten er ook verschillende meditaties en visualisaties bij de cursus.

Doe je mee? Schrijf je direct in via deze link: Eet met zelfliefde en intuïtie.

Meer weten over mijn coaching praktijk en aanbod? Check de website van Proef het leven.

1.Tribole E, Resch E. Intuitive eating, 4th edition: A revolutionary anti-diet approach. New York, NY: St Martin’s Press; 2020.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply