Een zomers mango kokostaartje – gemaakt met gezonde ingrediënten, raw, vegan en glutenvrij. Zo dat zijn een boel hypes in één taartje! Maar de echte reden dat je het moet proberen is omdat het gewoon heel lekker is en perfect bij het zonnige weer past.
De zomer maakt alles een stuk makkelijker vind je niet? Ik drink altijd wel veel water maar het zomerse weer zorgt ervoor dat het totaal geen moeite kost. Zo ook het eten van fruit. In de herfst en de winter heb ik best wat moeite om dagelijks 2 stuks fruit te eten, ik denk er dan gewoon niet aan. Maar in de zomer kan ik bijna niet stoppen met fruit eten!
Aardbeien, blauwe bessen, wilde perziken, meloen, kersen.. LOVE IT! En zo ook mango. Misschien is mango (naast meloen, blauwe bessen en aardbeien) wel mijn favoriete fruit.
Hou je van mango? En kokos dan.. Ook favoriet? Dan is dit taartje zeker de moeite waard om uit te proberen. Het is makkelijk te maken, je hebt geen oven nodig, enkel wat geduld.
Let erop dat je de cashewnoten minstens 2 uur moet laten weken in water. Ook als je het taartje binnen 15 minuten in elkaar hebt gedraaid moet je nog even geduld hebben omdat je het eerst nog even 2 uur in de vriezer moet zetten. Maar het is het waard! Echt waar.

Een zomers mango kokostaartje - gemaakt met gezonde ingrediënten, raw, vegan en glutenvrij.
- 8 geweekte Medjool dadels
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels kokosolie
- 100 gram cashewnoten 2 uur geweekt in water
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel maple syrup of honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 rijpe mango
- 2 eetlepels chiazaad
-
Let op: voor dit recept is het belangrijk dat je de cashewnoten minstens 2 uur laat weken voordat je begint.
-
Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal fijn tot een deegachtige substantie. Bekleed een plat schaaltje/bakblik/bakje (ik heb een plastic bakje van 18x15 gebruikt) met keukenpapier. Kieper het deeg in het bakje en verdeel over de bodem, het mag ongeveer een 0,5-1 cm dik zijn. Zet in de vriezer.
-
Voor de cheesecake laag: giet je de geweekte cashewnoten af, doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot een gladde substantie. Proef of de smaak goed is. Wil je het iets zoeter? Voeg wat maple syrup toe. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de cheesecake laag over de bodem. Zet in de vriezer.
-
Schil de mango en hak het vruchtvlees in blokjes. Doe de mango samen met de chiazaadjes in een keukenmachine of blender. Blend tot een sappig geheel. Pak het taartje uit de koelkast en giet het mango mengsel over de cheesecake. Verdeel goed zodat alles bedekt is met mango.
-
Zet het taartje minstens 2 uur in de vriezer en haal het er 20 minuten voor het serveren uit. Het taartje is 2 maanden houdbaar in de vriezer.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Check ook deze taart recepten op It’s a Food Life:
Tweepersoons ijstaartje
Chocolade taart met salted karamel en aardbeien
Blauwe bessen cashew cheesecake
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!
12 Comments
Dana
23 juni 2017 at 14:34Wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit!
Jammer genoeg ben ik allergisch aan noten, heeft u toevallig tips om dit te maken zonder noten?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Dana
Laura
23 juni 2017 at 22:08Hoi Dana, je kan voor een niet vegan variant gaan en lekker mascarpone of roomkaas van philadelpia gebruiken bijvoorbeeld. Dan kan je de kokosolie weglaten maar wel zoeten met maple syrup en vanille extract. Liefs Laura
Daniëlle
25 juni 2017 at 13:10Die zien er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken!
Suzanne
12 augustus 2017 at 13:54Hoi Laura,
Hoe lang moeten de dadels weken? En doe je de kokosrasp erop voordat de taart in de vriezer gaat of vlak voor het serveren?
Groetjes,
Suzanne
Laura
11 oktober 2017 at 20:31Hoi Suzanne
Excuus voor de late reactie. Ik laat de dadels meestal 10 tot 15 minuten weken. Kokosrasp kan erop voordat het in de vriezer gaat maar ook gerust pas vlak voor het serveren. Dat maakt niet veel uit 🙂
Liefs laura
Monica
22 januari 2018 at 21:24Hoi Laura,
Ziet er prima uit en ga ik binnenkort een keer uitproberen! Heb nog wel een vraagje: gebruik je kokosolie met of zonder geur?
Groeten, Monica
Laura
23 januari 2018 at 18:07Hoi Monica,
Bij dit recept wel. omdat er ook kokos wordt gebruikt en daardoor het de smaak juist ten goede komt. Bij gerechten waarin ik geen kokossmaak wil doe ik het met kokosolie zonder geur. Groetjes!
Petra
15 augustus 2018 at 12:30Zorgt het chia zaad voor een binding van de mango puree?
Petra
15 augustus 2018 at 12:31Hoi Laura,
Een vraagje… zorgt het chia zaad dat de mangopuree bindt?
Laura
27 september 2018 at 13:56hoi Petra, ja dat klopt! chiazaad wordt een soort gelei en bindt het inderdaad aan elkaar 🙂 je kan er ook jam van maken! https://www.itsafoodlife.nl/recepten/scones-met-zelfgemaakte-jam-en-clotted-cream/
liefs!
Tiny
29 augustus 2018 at 22:50Hey Laura, Ik heb het taartje vanmiddag gemaakt en vanavond een stukje als toetje gegeten.
De smaak is prima alleen zien de kleuren op jou foto’s er een stuk beter uit dan de mijne
De bodem komt qua kleur overeen maar de tussenlaag heeft een vuil grijze kleur en de mangolaag heeft door het chiazaad ook een ietwat onbestendig kleurtje gekregen.
Maar, zoals gezegd, de smaak is goed, ik heb er toch van genoten.
Laura
27 september 2018 at 11:32Hoi Tiny,
Wat fijn dat je genoten hebt van het taartje! gek dat de kleuren anders uitkomen bij jou.. Maar het belangrijkste is dat de smaak goed is!
Liefs, Laura