Wil je meer groente eten en minder koolhydraten? Dan is dit recept voor gezond courgette bootjes waarschijnlijk wel iets voor jou! En als je gewoon lekker wilt eten maar niet te lang in de keuken wilt staan ook. Of als je een alternatief voor taco’s zoekt, of een keer iets nieuws wilt proberen. Het maakt eigenlijk niet uit waar je naar opzoek bent. Deze Mexicaanse gevulde courgette bootjes zijn altijd een goed idee.
Je kan gevulde courgettes natuurlijk op onwijs veel verschillende manieren maken. Voor dit recept heb ik een lekkere simpele Mexicaanse gehakt vulling gekozen. De taco kruiden maak ik zelf, zodat ik precies weet wat erin zit – geen verborgen suikers of toevoegingen dus. Deze taco kruiden zijn makkelijk te maken hoor, ik heb alle kruiden die je nodig hebt duidelijk onder elkaar gezet in het recept.

Een lekker makkelijk koolhydraat arm recept voor gevulde courgette bootjes met een Mexicaanse gehakt vulling
- 2 courgettes
- 500 gram gehakt
- 1/2 gele ui
- 2 tomaten
- 1 jalapeño peper
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel tacokruiden zie recept hieronder
- zout en peper
- geraspte kaas
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 3 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel cayenne peper
- 1,5 theelepel oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel rode peper poeder
- 1/2 theelepel gemalen zeezout
- 1 theelepel gemalen peper
- 1/2 theelepel uienpoeder
- tomaat in blokjes
- ijsbergsla
- avocado
-
Voeg alle kruiden samen en mix goed door elkaar. Heb je niet alle kruiden in poedervorm? Maal de kruiden dan samen in een vijzel. Je kan de taco kruiden heel lang bewaren in een afgesloten potje.
-
Verwarm de oven op 180ºC.
-
Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en de jalapeño peper fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak de ui, tomaat en jalapeño peper 3 minuten. Voeg de taco kruiden toe en bak 1 minuut mee.
-
Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee totdat het gehakt bijna gaar is. Voeg de mais toe en bak nog 1 minuut.
-
Was de courgettes en snijd over de lengte doormidden. Schraap nu met een lepel de zaadjes eruit en nog een beetje meer zodat het echt bootjes worden.
-
Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de vulling over de courgette bootjes en strooi er geraspte kaas overheen. Zet 20-30 minuten in de oven.*
-
Haal de courgette bootjes uit de oven en serveer met tomaat, avocado en ijsbergsla.
Houd de courgettes in de gaten, worden ze te snel bruin dan kan je ze afdekken met aluminiumfolie en verder afbakken zonder dat ze aanbranden.
Op It’s a Food Life staan nog meer koolhydraat arme recepten:
Gevulde zoete aardappel uit de oven
Italiaans kipgehaktbrood
Groenteballetjes van pastinaak
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
3 Comments
Mariska
6 januari 2017 at 15:01Wat een lekker recept! Ik krijg echt super veel honger van de foto’s en ik ga het zelf zeker eens maken. Thanks voor de goede tip!
Groetjes,
Mariska van Mylocals
Laura
8 januari 2017 at 14:11Leuk om te horen Mariska! Enjoy! Liefs
Restaurant catalogus
17 januari 2017 at 12:54Ziet er goed uit zeg! En fijn recept.
Gr.
Lisette