Ontbijt & Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Ontbijt smoothie met havermout en banaan

ontbijt smoothie met havermout en banaan | It's a Food Life

Er is geen goed excuus om niet te ontbijten. Echt niet. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daar geloof ik heilig in. Ik ben gek op ontbijt. Ik ben gek op iedere maaltijd maar het voelt gewoon goed om mijn lijf na een nacht rust, ontgifting en vasten te voeden met een goed, gezond ontbijt. Onderstaande ontbijt smoothie met havermout zorgt zelfs voor een excuus om wél te ontbijten.

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.
– een Chinees gezegde

ontbijt smoothie met havermout en banaan | It's a Food Life

De twee meest gehoorde ontbijt smoezen:

Ik heb geen tijd om te ontbijten. Dan zet je de wekker 15 minuten eerder, of je drukt eens niet 3x op die snooze knop. Ja kom op zeg, dit vind ik altijd zo’n laffe smoes. Het zal een dag of drie pijn doen, die wekker wat eerder. Maar daarna stelt je lijf zich erop in en wordt je makkelijker wakker. Begin je dag rustig in plaats van gestrest en neem wat meer tijd voor jezelf, daar heb je de hele dag door profijt van. Daarnaast kan je je ontbijt prima de avond van tevoren klaar maken. Smeer je boterham, zet overnight oats (recept coming soon) in de koelkast of maak onderstaande ontbijt smoothie.

Ik krijg ’s ochtends geen hap door mijn keel. Iedereen is anders en natuurlijk kan het zijn dat je in de ochtend een minder grote eter bent. Toch merk ik vaak bij mijn coachees dat wanneer ze meer leren luisteren naar hun lichaam het toch echt wel aangeeft dat het in de ochtend eten nodig heeft. Ze negeren het alleen of vullen het met bijvoorbeeld koffie waardoor de hongersignalen verminderen.

Begin met iets wat je wel makkelijk weg krijgt. Een beetje biogarde yoghurt, een smoothie (zoals onderstaande ontbijt smoothie) of een rijstwafel met pindakaas. Allemaal voorbeelden he, kijk zelf wat het beste bij jou past. Het aanleren van nieuwe gewoontes heeft tijd nodig, gun jezelf die tijd en probeer niet meteen op dag twee een English Breakfast naar binnen te proppen. Luister naar je lichaam.

ontbijt smoothie met havermout en banaan | It's a Food Life

Recept voor een ontbijt smoothie met havemout en banaan

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
240 ml melk naar keuze
1 peer
1 banaan
40 gram havermout
50 gram wortels (jaaa groente als ontbijt!)
1 dadel
lekker veel kaneel
snufje nootmuskaat
1 tl kokosolie
eventueel 1 flinke theelepel hennepzaad/lijnzaad/chiazaad

Zo maak je het:
Gooi alles in de blender en pulseer tot een heerlijke smoothie.

ontbijt smoothie met havermout en banaan | It's a Food Life

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Lees ook: groene smoothies, dit moet je weten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply