Ik maak regelmatig gehaktballen maar gehaktbrood had ik nog nooit gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het is misschien nog wel makkelijker dan gehaktballen want je kiepert het gewoon in een cakeblik en gooit het in de oven. Dit is het recept voor Italiaans kipgehaktbrood, simpelweg omdat ik Italiaanse smaken heb gebruikt. Wat zongedroogde tomaatjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Hmm smakelijk!
Je kan het Italiaans gehaktboord bij het avondeten serveren maar het is ook erg lekker op brood, met een beetje mayo… Dus bewaar vooral wat in de koelkast voor de volgende dag want het is zowel koud of warm erg lekker! Ik bedenk me net dat het door de pasta ook heel lekker moet zijn. In plaats van pasta met gehaktballetjes, pasta met gehaktbrood! Note to self: uitproberen die handel!
Het recept voor Italiaans kipgehaktbrood
Bereidingstijd: 10 minuten + 50 minuten
Ingrediënten:
400 gram kipgehakt
1 rode ui
2 el boekweitmeel
4 handen verse spinazie
1 handje verse basilicum
4 zongedroogde tomaatjes
1 rode peper
1 ei
peper en zout.
30 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui, snijd de zongedroogde tomaatjes en de rode peper fijn. En hak de spinazie en basilicum grof.
Kieper het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Kneed het geheel met je handen tot alles goed vermengd is.
Vet een cakeblik in, stort het gehakt in de vorm en druk aan met je handen. Zet in de oven en bak zo’n 40-50 minuten.
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Probeer ook eens:
Gegrilde Zalm met Perzik en Grapefruit
Spitskoolstamppot met winterpostelein en gehaktballen
Healthy pitabroodjes met kip, avocado en knoflook-yoghurt saus
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
2 Comments
Ingelise
12 oktober 2016 at 10:01Wat heb je een heerlijk (en informatief) blog! Ik kwam hier per ongeluk terecht dankzij een Google-opdracht, en ik krijg door al je foto’s en recepten gewoon om tien uur ’s ochtends al zin om de keuken in te duiken om curry, dumplings of kipbrood te maken. (Maar ik vond het ook zowat om dat onder élke blogpost te zetten.) En wat leg je vooral ook fijn dingen uit!
Laura
16 oktober 2016 at 10:43Hoi Ingelise wat lief! Bedankt voor de complimenten! Ik ben as we speak lekker op jouw site aan het ‘bladeren’. Ook erg leuk met veel inspirerende verhalen!