Happy birthday to me! Happy birthday to meeeee! Ik heb gister een aantal uurtjes in de keuken gestaan en mijn baktalent ten volle benut om voor vandaag taarten en cakes te bakken. Ik heb serieus niet echt baktalent. Mijn baksels mislukken regelmatig. Maar gister niet. Gister heb ik namelijk onder andere deze awesome Tony’s Chocolonely bananencake gebakken om vandaag mijn collega’s voor me te winnen. Ik denk wel dat het lukt.
Tony en ik zijn wel close. Ik weet niet of je Tony kent maar het is echt een toffe peer.. Hij staat altijd voor me klaar als ik ‘m nodig heb. Chris kan het ook goed met ‘m vinden dus daar zit niks awkwards. Chris neemt Tony zelfs regelmatig voor me mee als ik even een oppepper nodig heb. Ook goede vrienden dus.
Wil je nou scoren bij je Valentijn. Serveer dan deze Tony Chocolonely bananencake. Daar maak je je lover blij mee hoor. Geloof me. En anders eet je deze cake lekker zelf op. Who needs a Valentijn als je Tony hebt?

Heerlijke robuuste chocolade cake, gemaakt met Tony Chocolonely karamel zeezout. Hier maak jij je lover wel blij mee op Valentijnsdag!
- 150 gram speltmeel
- 90 gram roggemeel
- 40 gram cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 100 gram Tony Chocolonely karamel zeezout
- 4 eieren
- 2 rijpe bananen
- 200 ml (amandel)melk
- 50 gram kokosolie
-
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Zet de kokosolie in de oven zodat het alvast kan smelten. Smelt de Tony Chocolonely au bain marie.
-
Mix het speltmeel, roggemeel, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder door elkaar.
-
Klop de eieren met de melk luchtig. Prak de bananen en meng door de eieren. Voeg toe aan het meelmengsel. Voeg ook de gesmolten kokosolie en Tony chocolade toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Zet 50 minuten in de oven.
Meer chocola in je mik? Probeer ook eens:
Chocolade blissballs
Chocolade granola
Chocoladetaart met salted caramel
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
4 Comments
Lysanne
12 februari 2017 at 17:09Ohh dat ziet er zo smeuïg uit! Ik ben al aan het watertanden 😉
Laura
12 februari 2017 at 19:19Ja echt een aanrader hoor Lysanne!
Kim
12 november 2017 at 22:02Ziet er heerlijk uit!! Kan het roggemeel ook vervangen worden door extra speltmeel of iets anders?
Laura
25 november 2017 at 13:06Hoi Kom, ja hoor je kan het roggemeel vervangen voor ander meel naar keuze! Groetjes, Laura