Drankjes & Smoothies/ Recepten

Mango en wortel smoothie

mango-wortel smoothie | It's a Food Life

Deze mango en wortel smoothie  is heerlijk zoet en zorgt voor een ware energie-boost! Het chiazaad helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, dus dat voorkomt een dip.

De komende paar weken staan in het teken van studeren. Het examen voor voedingsdeskundige komt namelijk steeds dichterbij! Als ik na (of soms voor) het werken de boeken in duik kan ik alle energie en concentratie gebruiken. Een extra reden om goed voor mezelf te zorgen dus. En ik zorg goed voor mezelf door genoeg pauze te nemen, genoeg te bewegen en vooral lekker gezond te eten.

mango en wortel smoothie | It's a Food Life

Hoewel ik studeren stiekem best leuk vind, kijk ik er ook wel naar uit om deze studie af te ronden. Want dan heb ik het gevoel dat ik echt aan de slag kan. Natuurlijk weet ik al wel een beetje wat ik wil maar hoe ga ik het vormgeven? Ga ik mezelf nog verder specialiseren? Start ik met een eigen bedrijf? Wat wil ik nou precies met It’s a Food Life? Allemaal vragen die nu door mijn hoofd spoken maar die ik toch echt even opzij moet schuiven. Want ik moet eerst dat examen maar eens halen (ik heb gewichtsconsulent gelukkig al wel op zak). Dus als het af en toe wat stiller lijkt hier of op social media dan weet je hoe het komt. Dan ben ik druk aan de studie om straks mensen (misschien wel jou) van de klachten of extra kilo’s af te helpen en te coachen naar een gezonde leefstijl. Fun!

mango en wortel smoothie | It's a Food Life

Recept voor Mango en Wortel Smoothie

Ingrediënten (voor 2 smoothies)
100 gram wortels, geraspt
2/3 mango, geschild en in stukken
1/2 komkommer, (eventueel geschild en) in stukken
1 appel, in stukken
flinke hand verse peterselie
1 el chiazaad
1 tl kokosolie
200 ml afgekoelde groene thee

Zo maak je het:
Lees mijn blog over groene smoothies.

Doe het fruit met het vocht in de blender en pulseer smooth. Gooi de groente, peterselie, het chiazaad en kokosolie erbij en pulseer tot een smoothie. Simple as that! Natuurlijk kan je die overgebleven mango lekker op snoepen.

Voedingswaarde per smoothie
Calorieën: 203
Totaal vetten: 7,2 gram
Verzadigd vet: 4,5 gram
Meervoudig onverzadigd vet: 0,2 gram
Enkelvoudig onverzadigd: 0,2 gram
Koolhydraten: 31,9 gram
Voedingsvezels: 5,2 gram
Eiwit: 3,5 gram

Vitamine C: 82,6%
Vitamine A: 26,8%
Kalium: 304,4 mg

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply