Gezonde bonbons, ze bestaan. Maar dan moet je ze wel even zelf maken. Is niet moeilijk hoor. Echt niet. Maar wel lekker! Ik heb een makkelijk recept voor dadel karamel bonbons voor je. Heerlijke zoete medjool dadels vormen de basis voor de karamel vulling.
Als je dan toch wilt snoepen doe het dan met deze gezonde bonbons. Dadels zitten vol oplosbare vezels genaamd bètaglucanen. Het schijnt zo te zijn dat deze vezels een effectieve cholesterolverlagende werking hebben doordat ze het cholesterol in het spijsverteringskanaal aan zich binden en via de darmen afvoeren.
Nog een bijkomend voordeel: de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Dus je hebt niet meteen de neiging een volle bak bonbons leeg te eten.

Heerlijke zoete medjool dadels vormen de basis voor deze makkelijke gezonde dadel karamel bonbons die je maakt met maar een paar ingrediënten.
- 8 medjool dadels
- 1 eetlepel notenpasta pindakaas, amandelboter, gemengde notenpasta
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel warm water
- 1,5 eetlepel amandelmeel of havermeel
- 1 theelepel maca poeder eventueel..
- 50 gram chocola 72%
- snufje (Keltisch) zeezout
-
Doe de ingrediënten - behalve de chocola, meel en het maca poeder - in de keukenmachine of blender en pureer helemaal glad.
-
Voeg meel en maca poeder toe en mix goed.
-
Bekleed een bakje met bakpapier en duw het mengsel hierin aan zodat het ongeveer 1 centimeter hoog is. Zet 1 uur in de koelkast.
-
Smelt de chocolade au bain marie. Snijd de dadel karamel in blokjes en haal door de chocolade. Leg op iedere bonbon een klein beetje (Keltisch) zeezout. Zet 1 uur in de koelkast.
De vulling blijft zacht, dus het kan een uitdaging zijn om er mooie blokjes van te maken. Is het echt nog veel te zacht voeg dan wat extra meel toe.
Er staan nog veel meer recepten voor zoete lekkernijen op It’s a Food Life:
Healthy chocolade bliss balls
Vegan chocolade fudge
Gezonde bounty’s – kokos balletjes
Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest
Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!
No Comments