Blog/ Food Inspiratie/ Recepten

Kerst inspiratie: amuses voor het kerstdiner

Last minute kerst voorbereidingen aan het treffen voor het kerstdiner? Don’t sweat! Ik ben te rade gegaan bij mijn talentvolle mede foodbloggers en heb een aantal heerlijke amuses voor het kerstdiner op een rijtje gezet. Let’s celebrate onze gezamenlijke kerstgedachte: FOOD.

Lam met een korstje van dukkah en za’atar

amuse lam za'atar van foodalholics | It's a Food LifeIk ben dol op za’atar, een kruidenmengsel uit het midden-oosten.  Michella en Noskos van Foodaholics zorgen voor een lekker oosters smaakje met een makkelijk te bereide amuse met lam.


Zalmrolletje met komkommer en Cavi-Art

Kerst menu amuse: Zalm komkommer rolletje van dishcover | It's a Food LifeIngrid van Dishcover geeft een makkelijk receptje van zalmrolletjes met komkommer en Cavi-Art: imitatie viseitjes gemaakt van zeewier. Makkelijk te maken maar wel mooi sierlijk op je bord!


Rosbief bonbons

Kerstmenu amuse: rosbief bonbons van Food Marjan | It's a Food LifeBonbons maar dan anders! Marjan van FoodieMarjan.nl heeft een leuk amuse receptje, een soort rosbief carpaccio maar dan ingepakt. Leuk idee hé!


Italiaans amuse: vlag in een glaasje

Kerstmenu amuse: Italiaanse vlag in een glaasje van lekker eten met Linda | It's a Food LifeLinda deelt altijd fijne gezonde recepten op haar blog Lekker eten met Linda. Met deze amuse scoor je zeker want de laagjes passen qua smaak super goed bij elkaar. Start met zelfgemaakte pesto, dan een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top.


Garnalen met mango en koriander

kerstmenu amuse: Garnalen, mango en koriander van Voedzaam en Snel | It's a Food LifeDit amuse receptje van Jennifer en Sven van Voedzaam en Snel lijkt me heerlijk! Een soort mini-garnalen cocktail. Vooral de mango zorgt voor een lekkere frisse hap!


Amuse in een glaasje met zalm en appel

Kerstmenu amuse: Appel en zalm van Mind Your Feed| It's a Food LifeNog een amuse met vis. Dit keer van Reny van de smakelijke gezonde foodblog Mind Your Feed. Een gezonde en frisse amuse met zalm en appel die iedereen kan maken en waar je gasten van zullen smullen!


Mini frittata’s

mini frittata's | It's a Food LifeDit receptje voor mini frittata’s van Merel staat al een tijdje op It’s a Food Life en kan prima fungeren als amuse voor bij het kerstdiner. Tip: leg een paar blaadjes rucola midden op het bord met daarbovenop een frittata.

Ik wens iedereen fijne feestdagen! Geniet van de mensen, geniet van het eten en geniet van de warmte!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply