Recepten/ Salades & Soepen/ Vegetarisch

Afrikaanse Pindasoep

Afrikaanse Pindasoep | It's a Food Life

Gastblog door Merel – Weet je nog dat ik twee weken geleden schreef dat ik ooit de pindasoep van Cookie and Kate ging maken? Nou, die ‘ooit’ is nu al aangebroken. You’re welcome.

Pindasoep| It's a Food Life

Het originele recept vraag om boerenkool. Nu is ‘kale’ in Amerika al een paar jaar een hipster-achtig modevoedsel– de chiazaadjes van 2010. Wist Nederland veel dat we deze zogenaamde superfood al decennia door onze gekookte aardappels stampen. Het enige nadeel is dat boerenkool in ons land voornamelijk veel te krijgen is in de winter. Ik althans kon het begin augustus in mijn plaatselijke supermarkt niet vinden. Dus hierbij alvast een tip: ik gebruikte andijvie en dat was ook erg lekker. Boerenkool blijft iets steviger na het koken, maar de smaak is niet veel anders.

Pindasoep| It's a Food Life

Mensen, ik houd het kort, want dit weekend ga ik op vakantie en alle spullen moeten nog worden ingepakt. Lang verhaal kort: deze soep is geniaal. Stevig, pinda-ig en prima een paar dagen later nog een keer op te warmen. Laat me weten hoe het smaakte!

Tot over drie weken 😉

Recept voor Afrikaanse Pindasoep

Bereidingstijd ongeveer 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
1,5e liter groentebouillon
200 gram boerenkool
175 gram pindakaas (zonder stukjes)
1 grote (zoete) aardappel
Klein blikje tomatenpuree
1 grote rode ui
Brokje gember van 2 cm
4 tenen knoflook
Theelepel sambal
Peper/zout

Zo maak je het:
Snijd de ui in stukjes en hak de knoflook en gember fijn. Doe deze drie ingrediënten in een grote soeppan en giet de groentebouillon erbij. Laat dit zo’n kwartier pruttelen.

Lepel ondertussen de pindakaas en de tomatenpuree in een bakje en schep met het bakje wat bouillon uit de pan. Meng dit met de pindakaas tot een glad goedje en gooi hierna het pindakaasmengsel in de pan. Roer het goed door tot de pindakaas is opgenomen.

Snijd de aardappel in hapklare stukjes en gooi het in de soep erbij. Voeg ook de boerenkool toe.

Breng de soep op smaak met sambal, peper en eventueel zout. Laat de soep nog zo’n 10 minuutjes koken, tot de aardappel en de boerenkool gaar zijn.

deze soep is geniaal. Stevig, pinda-ig en prima een paar dagen later nog een keer op te warmen.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl of gebruik #itsafoodlifenl leven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Diny
    24 januari 2018 at 17:28

    Echt een super lekkere soep! Ga hem nu voor de tweede keer maken!
    Beide keren met boerenkool.

  • Leave a Reply