Drankjes & Smoothies/ Recepten

Hemelse gezonde chocolade smoothie

Chocolade smoothie met havermout en dadels | It's a Food Life

Smoothies heb je in alle verschillende soorten en maten. Na de smoothie overload van mijn sapkuur vorige week was ik het nog steeds niet zat maar ik had wel wat meer behoefte aan een ander soort smoothie. Een tijdje geleden maakte ik de ‘dadel-havermout shake’ uit het boek Suikervrij en toen heb ik deze shake 3 dagen achter elkaar gemaakt. Om een verslaving te voorkomen ben ik er daarna maar even mee gestopt. Toch bracht mijn chocolade fluister stemmetje in mijn hoofd deze gezonde chocolade smoothie weer opnieuw in mijn gedachten en WOW opnieuw verslaafd. Just kidding. Hoewel.. Nee hoor. Maar deze chocolade smoothie met havermout en dadels is wel écht een aanrader. Zeker voor de chocoholics onder ons!

Chocolade smoothie met havermout en dadels | It's a Food Life


Hoewel de smaak niet veel verschilt is rauwe cacao heel iets anders dan het standaard cacao uit de supermarkt. In rauwe, onbewerkte cacao zitten zo’n 1500 (!) nuttige stoffen. Rauwe cacao is heel goed voor je hart want het zit barstensvol flavonoïden. Deze stoffen helpen de cellen in onze vaatwanden hoge concentraties stikstofmonoxide aan te maken. Dat zorgt ervoor dat de spiertjes in die vaatwanden ontspannen en zo verwijden de vaten en daalt de bloeddruk. Cacao bevat trouwens ook heel veel magnesium wat ook een ontspannende werking heeft op ons lichaam.

Je word ook onwijs gelukkig van deze smoothie. Echt hoor! Cacao bevat namelijk anandamide wat de motivatie verhoogd en genotservaring versterkt én fenylenthyamine, een krachtige blijmaker. Ook bevat cacao een stimulerende stof dat wat weg heeft van cafeïne genaamd theobromine. Wie verzint die namen?!

Chocolade smoothie met havermout en dadels | It's a Food Life


Dus genoeg reden om vaker chocola te eten! Kies in rauwe gerechten altijd voor rauwe cacao want dat bevat het meest van deze positieve stoffen. Mocht je graag zo nu en dan een reepje weg werken kies dan voor chocolade met minstens 72% cacao.

Chocolade smoothie met banaan en havermout | It's a Food Life


Recept voor een hemelse gezonde chocolade smoothie

Bereidingstijd: 5 minuten  (10 minuten weektijd)

Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 grote banaan
4 medjool dadels
60 gram havervlokken
350 ml amandelmelk
2 eetlepels rauwe cacao poeder
1 snufje kaneelpoeder

Zo maak je het:
Doe de dadels, havermout en de amandelmelk in een blender en laat 10 minuten weken. Gooi de rest van de ingrediënten erbij en blend tot een gladde substantie. Een beetje kaneelpoeder on top en genieten maar!

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter | Pinterest

Ook zo gek op smoothies en op zoek naar inspiratie? Probeer ook eens:
Groene power smoothie met spinazie en spirulina
Ontbijt smoothie met havermout en banaan
Mango en wortel smoothie

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag #itsafoodlife & #proefhetleven dan kan ik je creatie bewonderen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply